Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii consumă conserve produse în China, Iran şi Vietnam

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Cu ani în urmă, la nivel de judeţ exista fabrică de conserve la Satu Mare, la Carei, iar prin fonduri europene a fost pusă în probe o capatitate de producţie la Livada. În timp aceste unităţi de procesare şi-au închis porţile din motive care ne scapă. Cert este că pe piaţa românească se regăsesc diverse conserve în special de legume provenite din ţări precum China, Iran şi Vietnam.

Asta pentru că materia primă este mai ieftină acolo, iar la noi în ţară interesul pentru producţia de legume destinate industrializării este scăzut. Fermierii români aşteapă un spijin financiar rezonabil cu această destinaţie.

De cele mai multe ori se aduc în ţară murături de calitate discutabilă. Acestea sunt doar puse în ambalaje autohtone şi sunt livrate pe piaţă. Se intervine astfel cu o aşa numită procesare minimă. Este important preţul şi nu neaparat calitatea.

Anumite surse dau cifre şocante. Spre exemplu pasta de tomate aflată pe piaţa românească provine aproape în exclusivitate din străinătate, din China şi/sau din Iran, Vietnam chiar. Faţă de un consum anual de 50.000 de tone de pastă de roşii, fabricile româneşti produc aproape 100 de tone. Comentariile sunt de prisos.

O politică de încurajare a producţiei de legume, dar şi a activităţii de procesare este iminentă în condiţiile în care ne dorim produse româneşti de calitate.

legume, conserve, import, procesare, producători, fabrici

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns