Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii consumă tot mai puțină carne

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
în Uniunea Europeană consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an
în Uniunea Europeană consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an

Potrivit vicepreședintelui Asociației Române a Cărnii, Ovidiu Dușleag, citat de Mediafax, românii cosumă cu 25% mai puțină carne și mai puține mezeluri față de acum cinci ani.

Trendul este unul descendent și principala cauză e considerată scăderea puterii de cumpărare. 

Potrivit Mediafax, în Uniunea Europeană consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puțin 25%. În topul preferințelor consumatorilor români rămâne carnea de porc, mezelurile preferate fiind și ele tot din carne de porc. Specialiștii mai constată că românii încep să prindă gustul cărnii de curcan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Romani-s smecheri,vor sa fie vegetarieni !! E mai ieftin fanul si sfecla furajera si chiar mai gustoase decat carnea de porc.Vai steaua noastra pe ce maini am incaput de la revolutie incoace !!In curand o sa ni se para un deliciu scoarta de stejar…Ne cam chioraie democratia in stomac.

Lasă un răspuns