Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a dublat suprafaţa de teren ce se poate acorda tinerilor de la sate pentru construirea de locuinţe şi anexe gospodăreşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După cum titrează publicaţia Recolta. eu: Marţi, 17 decembrie, în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, a fost adoptată propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Iniţiativa aparţine viceliderului Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, deputatul Victor Paul Dobre.

Legea nr. 15/2003 stabileşte reglementările necesare privind regimul atribuirii, la cerere, pentru tinerii cu vârste de până la 35 de ani, a unui teren aflat în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.     Modificarea actului normativ priveşte creşterea de la 250-500 metri pătraţi cât era prevăzut în lege până la 1000 metri părtraţi a suprafeţei ce se poate atribui în folosinţă tinerilor de la sate cu vârsta sub 35 de ani.

Deputatl Paul Dobre a declarat: „Am primit numeroase sesizări din partea aplicanţilor (primari) din mediul rural care au sesizat că suprafaţa maximă (500 m2) stabilită prin lege este insuficientă în mediul rural deoarece locuinţa, anexele gospodăreşti, căile de acces şi zona de protecţie între vecini însumează întreaga suprafaţă de teren atribuită.

Având în vedere că în mediul rural construcţiile (locuinţele, anexelor pentru animale, furaje, lemne, adăposturi pentru animale), se fac pe orizontală, este necesară atribuirea unei suprafeţe mai mari de teren”.

Din analiza efectuată din punct de vedere cadastral şi funciar, gospodăriile tip din mediul rural sunt de minim 1.000 metri pătraţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns