Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BAIA MARE

S-au recepționat lucrările la promenada râului Săsar

S-au recepționat lucrările la promenada râului Săsar
Speranța autorităților băimărene este ca acele pavilioane construite să poată fi transformate în spații comerciale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Administrația locală din Baia Mare a recepționat lucrările la proiectul de reabilitare a malului drept al râului Săsar.

 

 

Proiectul în valoare de 23 de milioane de lei este considerat de autorități ca fiind unul dintre cele mai mari implementate în reședința de județ a Maramureșului în acești ani.

 

 

Primarul Doru Ioan Dăncuș s-a declarat încântat de transformarea zonei și de faptul că mulți băimăreni au apreciat ceea ce s-a realizat prin modernizarea malului Săsarului, întrucât spațiul a devenit, dintr-unul nefolosit în unul atractiv.

 

 

 

Speranța autorităților băimărene este ca acele pavilioane construite să poată fi transformate în spații comerciale. „Cu toate că este o lucrare finanțată din fonduri europene, iar finanțatorul ne-a spus inițial că nu se poate, încercăm să îi convingem să putem închiria acele pavilioane care au fost construite, pentru desfășurarea unor diverse activități comerciale. Avem un interes crescut din partea agenților economici de a realiza cafenele, restaurante, și multe alte astfel de locații care ar genera un plus de interes acestei zone”, afirmă primarul.

 

 

 

Edilul a venit și cu explicații cu privire la aleea deosebit de îngustă. „Sigur, avem și nemulțumiri din partea unora dintre băimăreni cu privire la anumite aspecte ale acestei lucrări, principala fiind aleea pietonală îngustă. Trebuie să înțelegem cu toții că acest proiect a fost realizat aproape integral prin fonduri europene, iar cerințele sunt foarte stricte.

 

 

 

Aveam nevoie de o marjă de 90% spațiu verde, iar dacă nu întruneam această condiție am fi pierdut finanțarea. Am găsit o soluție și în acest sens și am amplasat pavele înierbate ca o prelungire a aleii, pe care se poate circula.

 

 

 

Am parcurs această etapă procedurală de recepție finală cu unele observații. Există încă mici neconformități, spre exemplu zone unde drenajul apei are nevoie de îmbunătățiri, pe care constructorul trebuie să le rezolve în cel mai scurt timp. Vă asigur că totul se va desfășura în continuare conform așteptărilor, mai ales că vorbim și despre o garanție de bună execuție a lucrărilor care se întinde pe o perioadă de 5 ani și pe care constructorul și-a asumat-o în momentul în care a semnat contractul”,  mai adaugă Doru Ioan Dăncuș.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns