Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Samburii de nuca se vand in piata cu 24 de lei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=5312]

Pentru ca pana la Sfintele Sarbatori de Craciun ne mai despart doar doua saptamani, gospodinele au inceput din timp sa se aprovizioneze cu cele necesare. Asadar, din lista cumparaturilor nu au lipsit nici faina, zaharul, mierea de albine, stafidele, nuca de cocos, mac, rahat, dar si miezul de nuca, toate acestea pentru a pregati delicioasele prajituri de casa. Si cum la romani nu exista sarbatoare in care sa nu fie pe masa vestitul cozonac cu nuca, cu mac sau cu rahat, gospodinele sunt interesate sa isi procure materialul necesar pentru a pregati cozonacii. In pietele baimarene miezul de nuca se vinde cu 24 de lei kilogramul, pret destul de mare, avand in vedere de cate mai sunt nevoie. Tanti Lucretia, comercianta in piata, ne-a spus ca pentru un cozonac cu nuca foarte gustos avem nevoie de: 1 kg de faina alba, 8 galbenusuri, 50 gr. drojdie, 120 de gr. zahar, 1 lingurita de sare, 1 pachet de unt, 300 ml lapte caldut, 100 ml apa calduta, coaja lamaie sau portocala, aroma de vanilie si 500 gr. de nuca macinata. Si pentru ca ne aflam in Postul Craciunului, multi dintre noi postesc, asa ca se vand foarte bine in aceasta perioada fructele, in special merele, varza, cartofii si fasolea. Desigur ca pe comercianti acest lucru ii avantajeaza si profita pentru a-si valorifica marfa. Spre exemplu, un kilogram de cartofi se vinde cu 2 lei, merele cu 2-2,50 lei/kg, varza – 2 lei si fasolea 10 lei litrul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns