Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şapte instituţii trec în subordinea Consiliului Judeţean

Adrian Stef, Micrea Govor si Rudolf Riedl
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Stef, Micrea Govor si Rudolf Riedl
Adrian Stef, Micrea Govor si Rudolf Riedl

Miercuri, 21 noiembrie în Sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a prezentat varianta finală a asumării răspunderii pentru descentralizare, după aprobarea amendamentelor înaintate de Consiliul Judeţean (CJ).

La conferinţă au participat preşedintele CJ, Adrian Ştef şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

Adrian Ştef a anunţat că după asumarea Legii descentralizării şapte instituţii vor trece în subordinea CJ. Cele şapte instituţii sunt:
Direcţia Agricolă cu toate proprietăţiile, punctele de lucru şi cu sediul în care îşi desfăşoară la ora actuală activitatea, de pe strada Lăcrămioarei. CJ a înaintat un amendament prin care s-a cerut şi vechiul sediu al acestei instituţii aflat pe strada 1 Decembrie unde în prezent îşi desfăşoară activitatea Camera Agricolă, instituţie subordonată CJ. Acest imobil este administrat de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Din această clădire s-au primit 109 metri pătraţi.

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Satu Mare, ce deţine o suprafaţă de teren de 779 hectare care a  intrat în proprietatea CJ cu tot cu amenajările piscicole de la Moftin, Micula, Lazuri şi Livada.

Direcţia pentru Cultură a trecut de asemenea în administrarea CJ ca şi instituţie, aceasta neavând un sediu propriu îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ.

Palatul Copiilor din Satu Mare şi Cluburile Elevilor din Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş au trecut de asemenea în subordinea CJ.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare cu sediul de pe strada Mircea cel Bătrân. CJ, în urma amendamentului, a primit de asemenea şi terenul pe care se află sediul instituţiei. Adrian Ştef a declarat că s-a demarat un demers pentru a primi custodia zonelor protejate prin situl Natura 2000. Dânsul a spus că după trecerea APM în subordinea CJ vor exista  specialişti şi astfel dacă se primeşte custodia acestor zone se va face protejarea faunei şi florei dar şi dezvoltarea lor. Preşedintele CJ a mai spus că, chiar dacă aceste zone sunt protejate, ele nu trebuie condamnate la subdezvoltare. Mircea Govor a declarat că Consiliul Judeţean nu va cere bani pentru înmormântarea credincioşilor în cimitire aflate pe aceste zone.

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, cu sediul pe strada Avram Iancu şi toate imobilele şi laboratoarele aferente au intrat de asemenea în subordinea CJ.

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, cu sediul instituţiei şi cu taberele aflate în localităţile Livada, Tarna Mare şi Vrăticel trec, de asemenea, la CJ. În amendament s-a cerut şi s-a primit şi Hotelul Sport, aflat la oră actuală în paragină. Preşedintele Ştef a mai spus că va face o investigaţie pentru a clarifica toate abuzurile făcute în administrarea acestui hotel de vechii proprietari. Dânsul a spus că s-au cerut şi taberele din municipiu şi motelul dar acestea nu s-au primit pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului va înfiinţa o structură regională, pe 3-4 judeţe şi astfel au păstrat în administrare taberele din municipiu.

Pentru posturile de conducere ale instituţiilor intrate în subordinea CJ se vor organiza concursuri. Finanţarea acestor instituţii se va face tot de la bugetul de stat ca şi până acum dar încă nu se cunosc sumele alocate şi metoda de virare a banilor, aceste detalii urmând să fie clarificate pe parcurs.

Adrian Ştef a spus că “celelalte guverne au discutat subiectul descentralizării dar nu au avut curaj să şi-o asume, însă Guvernul Ponta şi-a asumat această descentralizare şi a dus-o la bun sfârşit. Chiar se doreşte ca decizia să fie adusă mai aproape de cetăţean.”

Dânsul crede că odată cu trecerea acestor instituţii în subordinea CJ toate procedurile se vor simplifica şi demersurile făcute de cetăţeni vor fi mai uşor de aprobat, deciziile luându-se acum la nivel local. Preşedintele consiliului  a mai spus că CJ vrea să facă instituţiile din subordine mai prietenoase iar acestea să fie în folosul cetăţenilor.

Întrebaţi ce alte instituţii şi-ar mai fi dorit în subordine Mircea Govor a spus că ar fi vrut Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, iar Adrian Ştef a precizat că ar fi dorit şi taberele din municipiu pentru a putea face investiţii dar acestea vor rămâne în continuare în administrarea Ministerului Tienretului şi Sportului, decizia fiind luată la nivel naţional.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. d.na lavinia roca ( sau cine-i fi ), te intreb : Il cunosti pe Dr. Ioan Cioltean ? Eu cred ca nu il cunosti. Eu in schimb il cunosc de la varsta de 14 ani. Daca acesta este analfabet, tu draga cucoana esti o emanatie necontrolata a naturii, un putregai al anturajului restrans in care consumi pe degeaba oxigen. Ascundete si vezi-ti de … .

  2. draga lavinia roca,daca si cioltean ioan este anafabe,cu doctorat cu tot numai pentru ca foloseste masina inst.in alte scopuri,atunci vai de capul nost,ne meritam soarta,pentru uni cu scopuri meschine nu accepta ing.cu doctorat,,ptr.ca estea nu fac afaceri cu mafia nu-i accepta in jurul lor si sa dedicaa cauzei judetului.

  3. Surse din poliție ne-au relatat că organe de la București au solicitat toate dosarele mătrășite în ultimii douăzeci de ani pe numele lui Mircică Cufurică, fratelui Mirel, cumnatului Ghiță, contabilei Rodica ș.a. care însumează evaziuni de peste 500 de miliarde de lei vechi. Suse din bănci ne-au semnalat că Micrică a tras țepe de milioane de dolari la Banca Dacia Felix și la Banca Comercială Română. Surse din finanțe au sesizat că firmele lui Mircică și ale angajaților săi au prejudiciat bugetul de stat cu multe milioane, dar au fost acoperite de amicii săi fiscali. Un fost contabil și un fost șofer au povestit cum făcea Cufurică evaziune cu alcool cu cisterna. Maramureșeanul Hatos a povestit cum l-a băgat Mircică în pușcărie pentru evaziune de sute de miliarde de lei vechi cu alcool. Frații Mihăilescu din Craiova au povestit cum au ajuns la pușcărie după ce Cufurică le-a dat țepe de zeci de miliarde cu zahăr și alcool iar apoi i-a turnat la poliție. Afaceristul Silmota din Petroșani a povestit cum a fost arestat după ce a făcut, cu Cufurică, ani la rând, afaceri cu țigări Carpați fără filtru. Vecinul Bia a povestit ce mișmașuri făcea Mircică cu mâncarea, băutura și dansatoarele la motelul “La Mircea”. Apropo de motelul “La Mircea” (în care Mircică vrea să-și facă sală de nunți și lângă care a construit un sediu nou pentru ziarul și televiziunea sa de familie), surse din justiție ne-au povestit cum l-au ajutat să-l recupereze cu tot felul de mătrășeli și fălsării, doi lichidatori cu prenumele Ioan, pentru care sfânt este numai banul.

    Angajați ai Consiliului Județean ne-au semnalat că în trucarea licitațiilor în favoarea firmelor sale de casă și de masă (SC Tehnic Assist SRL, SC Florisal SRL, SC Crișeni SRL), vicele Mircică se folosește din plin nu numai de directorul Direcției Tehnice, Ioan Sereș, și de șeful Serviciului Drumuri, Marcel Faur, ci și de serviciile secretarului Consiliului Județean, Mihaela Crasnai. Aceasta îi este foarte îndatorată, pentru că o menține în funcție de doi ani fără concurs (un concurs e programat acum, dar Crasnai l-a câștigat deja, înainte de examen), dar și pentru că l-a ajutat substanțial pe tatăl său să ajungă primar al comunei Socond, astfel că-i satisface toate poftele în acte. Angajații CJ ne-au mai spus că, pentru licitațiile cu fonduri europene, vicele Mircică aranjează caietele de sarcini, cu o firmă de proiecte în care sunt asociați avocatul Dicu Levente și economistul Vajda Atilla.

    Sursa de bază din Consiliu ne-a șoptit că, în ultima vreme vicele Mircică și firma Tehnic Asist au intrat în combinații grase cu două firme din Sălaj: SC Inserco Zalău SRL și SC Drum Construct SRL Pericei.

Lasă un răspuns