Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SATU MARE. CIUDĂȚENIE. MISTICISM?

Satu Mare:  misterul  hoților care fură în fiecare noapte fix cinci lebenițe.

 Satu Mare:  misterul  hoților care fură în fiecare noapte fix cinci lebenițe.
Nici mai multe, nici mai puține de cinci lebenițe fură niște hoți de la o familie  care a închiriat o casă pe Drumul Careiului, cea de lângă Kaufland. Familia respectivă  își rotunjește veniturile cultivând lebenițe. Ziua le vinde din fața casei, iar noaptea le adăpostește în curte.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De o vreme în fiecare noapte niște necunoscuți excaladează gardul și fură exact cinci bucăți. Nici mai multe, nici mai puține.

 

 

Întrebarea este de ce în fiecare noapte iau exact cinci lebenițe?

 

 

O variantă ar fi că este vorba despre cinci indivizi. O bucată de lebeniță are în jur de cinci kg, poate și mai mult.

 

 

O altă variantă ar fi că sunt trei indivizi, unul sare gardul și le dă celor doi complici de afară câte două bucăți, iar lui își oprește una.

 

 

Există și o altă variantă, mai mistică. Să fie vorba despre o sectă secretă care se închină în fața numărului cinci?

 

 

Din motive de siguranță nu dăm numele și adresa familiei păgubite, dar cazul este ciudat. De ce nu fură mai multe lebenițe o singură dată? Păcat că nu trăiește celebrul detectiv Pistruiatu’ să dezlege acest mister.

 

 

Cine poate da un răspuns să sune la redacție. Chiar și hoții vor primi o recompensă dacă ne explică de ce în fiecare noapte iau doar cinci lebenițe, nici mai multe, nici mai puține.

 

Înainte de publica această știre i-am relatat cazul unui specialist în biblie și mistere oculte.  Ne-a cerut un răstimp de reflecție, apoi ne-a dat următorul răspuns despre semnificația biblică, dar și demonică a numărului 5.

În primul rând expertul nostru a ținut să precizeze că nu intră în probleme de natură politică explicănd simbolul pepenului verde, a lebeniței,  care se află pe drapelul palestinian roșu, negru, alb și verde. Am înțeles și redăm doar semnificația numărului cinci.

 

 

 

 

Semnificația și simbolistica numărului 5

Numărul 5 simbolizează harul, bunătatea și bunăvoința lui Dumnezeu față de oameni. Deoarece 5 reprezintă har, atunci când este înmulțit cu el însuși, produce 25 care înseamnă „har peste har”.

 

 

Ioan (Botezătorul) a mărturisit despre El și a strigat, zicând: Acesta este cel despre care am vorbit: Cel ce vine după mine este înaintea mea, căci a fost înaintea mea. Și din plinătatea Lui am primit toate, și har după har (Ioan 1:15-16, KJV).

 

 

Isus se naște în toamna anului 5 î.Hr. Nașterea Sa a avut loc foarte probabil, datorită simbolismului său, sâmbătă, 2 septembrie. Sărbătoarea trompetelor (Rosh Hashanah). Această sărbătoare din anul 5 î.Hr. este prima zi a anului civil ebraic 3757.

 

 

Cele Zece Porunci conțin două seturi de 5 porunci. Primele cinci porunci sunt legate de tratamentul și relația noastră cu Dumnezeu, iar celelalte cinci prezintă relația noastră cu ceilalți oameni.

 

 

Există 5 tipuri principale de ofrande pe care Dumnezeu i-a poruncit lui Israel să le aducă. Ele sunt arderea de tot (Levitic 1; 8:18 – 21; 16:24), Păcatul (Levitic 4; 16:3 – 22), Nelegiuirea (Levitic 5:14 – 19; 6:1 – 7; 7:1). – 6), cereale (Levitic 2) și Jertfa de pace (Levitic 3; 7:11-34).

 

 

Cartea Psalmilor este împărțită în 5 secțiuni majore. Secțiunea 1 (Psalmul 1 până la 41) se referă la Paște, începutul lui Israel și începutul planului de mântuire al lui Dumnezeu care se concentrează pe Hristos. Secțiunea 2 (42 până la 72) cântă despre un Israel unificat în țară și prezintă crearea Bisericii Noului Testament.

 

 

Secțiunea 3 (73 la 89) deplânge distrugerea atât a Templului lui Dumnezeu, cât și a Ierusalimului. Această secțiune sugerează, de asemenea, profeții cu privire la Marea Necaz a Timpului Sfârșitului.

 

 

Secțiunea 4 (90 până la 106) se bucură de domnia celor 1.000 de oameni a lui Isus și arată că Israelul s-a adunat din nou. Secțiunea 5 (107 până la 150) prezintă un moment în care Iuda (reprezentând tot Israelul) va fi din nou eliberat.

 

 

Există cinci cărți ale Legii lui Dumnezeu (Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri și Deuteronom) denumite în mod obișnuit Pentateuh („Penta” înseamnă cinci).

 

 

Cele 4 Evanghelii plus Faptele Apostolilor sunt egale cu cinci cărți care, ca set, pot fi desemnate drept „Pentateuhul Noului Testament”. Ele dezvăluie învățăturile lui Isus cu privire la Lege și la Profeți. Apostolul Ioan a scris 5 cărți centrate pe harul lui Dumnezeu și viața veșnică (Evanghelia după Ioan, 1 Ioan, 2 Ioan, 3 Ioan și Apocalipsa). Isus a înmulțit cinci pâini pentru a hrăni 5.000 de oameni. (Matei 14:17).

 

 

Uleiul pentru ungerea sfântă menționat în Exodul 30:23 – 25  era compus din 5 părți. Deoarece 5 era o revelație a harului pur. Ingredientele lui, care au fost date direct de Dumnezeu, au fost folosite pentru a sfinți mobilierul cortului. Proporția de condimente folosite la prepararea uleiului a fost un multiplu de cinci, cărora li s-a adăugat apoi un Hin de ulei de măsline.

– Mir curat, 500 de sicli
– Scorțișoară dulce, 250 de șekeli
– Calamus dulce, 250 de sicli
– Cassia, 500 de sicli
„Cortul din pustie” reflectă profund harul lui Dumnezeu în folosirea lui 5.

 

 

 

Acest cort, al cărui proiect a fost dat direct de Dumnezeu, conținea cinci perdele, gratii, stâlpi și frize (Exod 26:3, 26 – 27, 37) și un altar din lemn care avea cinci coți lungime și cinci coți lățime (Exod 27). :1). Înălțimea curții din interiorul cortului era de cinci coți (Exod 27:18).

 

 

Regelui Babilonului, Nebucadnețar, i s-a dat, de la Dumnezeu, un vis în care a văzut o statuie uriașă a unui om. Această statuie, în conformitate cu interpretarea dată de Etern lui Daniel, a reprezentat  cinci perioade distincte ale imperiilor care conduc lumea.

1. Capul de aur al statuii reprezenta Babilonul (Daniel 2:32, 38).

2. Cufărul și brațele de argint simbolizează Imperiul Persan (Daniel 2:32, 39).

3. Burta și coapsele de bronz (alama) reprezentau Imperiul Macedonean sub Alexandru cel Mare.

4. Cele două picioare de fier simbolizează Imperiul Romei (Daniel 2:33, 40 – 43).

5. Perioada 5, perioada profetică finală, este reprezentată de zece degete de fier amestecate cu lut (Daniel 2:41 – 44). Aceasta simbolizează succesorii Imperiului Roman.

 

 

 

Cuvântul grecesc antidikos , Concordanța lui Strong #G476, este scris de 5 ori în 4 versete grecești din Noul Testament. Se găsește numai în cărțile lui Matei, Luca și 1Petru. Cuvântul înseamnă „adversar” și, deși este folosit de obicei pentru oameni, se poate referi și la diavol.

 

 

Antichristos grecesc , #G500 al lui Strong, este scris de 5 ori în 4 versete grecești ale Noului Testament. Se găsește doar în cărțile 1 și 2 Ioan. Cuvântul, tradus ca „antihrist” în Regele Iacov, se referă la cineva care este un adversar sau adversar al lui Mesia.

Căci în lume au intrat cinci amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos a venit în trup. Acesta este un înșelător și un antihrist ( antichristos ) (2 Ioan 1:7, KJV).

 

 

Daimonul grecesc , #G1142 al lui Strong, este înregistrat de 5 ori în 5 versete grecești ale Noului Testament. Se găsește doar în trei dintre evanghelii (Matei, Marcu și Luca) și în cartea Apocalipsei. Este un cuvânt care se referă la unul sau mai multe spirite rele. Și a strigat cu glas puternic, spunând: Babilonul cel mare a căzut, a căzut și a devenit locuința diavolilor ( daimon ) și stăpânirea oricărui duh necurat. . . (Apocalipsa 18:2, KJV).

 

 

Scrierile Vechiului Testament care folosesc cel mai mult cuvântul „cinci” sunt Numeri (de 68 de ori), urmate de Ezechiel (53) și 2 Cronici (28). Cărțile Noului Testament care folosesc cel mai mult cuvântul sunt Matei (de 14 ori), apoi Luca (11) urmat de Ioan (6).

 

 

 

Există 604 de cuvinte și expresii în limbile originale ale Bibliei care sunt înregistrate de exact 5 ori.

Cinci este al treilea număr prim, care apare după numerele prime doi și trei.

Cinci cărți din Biblie conțin un singur capitol (2 Ioan, 3 Ioan, Filemon, Iuda și Obadia). Moise a scris 5 cărți, cele mai multe dintre orice scriitor din Vechiul Testament. În Noul Testament, apostolul Pavel a scris paisprezece cărți.

Cele mai scurte cinci cărți din punct de vedere al numărului de versete (2 Ioan, 3 Ioan, Obadia, Filemon, Iuda) au un total de 98 de versete.

Există doar 5 persoane în Regele James ale căror nume încep cu litera V. Ei sunt Vajezatha, Vaniah, Vashni, Vashti și Vopshi. Vasni a fost un fiu al profetului Samuel (1 Cronici 6:28).

Vashti a fost frumoasa regină a regelui persan Ahașverus (Estera 1:9) a cărei neascultare față de soțul ei și demiterea ulterioară, i-ar permite Esterei acces la curtea regală, unde i-ar putea salva pe evrei de la măcel.

Cinci regi amoriți, în timpul lui Iosua, au convenit să lupte împotriva orașului Gabaon ca pedeapsă pentru că aceasta a făcut pace cu Israel. Alianța lor a atras atenția lui Dumnezeu și a făcut ca armatele lor să fie înfrânte puternic de forțele lui Iosua.

Cei 5 regi, însă, au putut să scape de câmpul de luptă și să se ascundă într-o peșteră. Ascunzătoarea lor a fost curând descoperită, iar regii au fost executați (Iosua 10:1-26).

Argurosul grecesc , #G696 al lui Strong, este consemnat de cinci ori în cinci versete grecești din Noul Testament. Cuvântul se referă la argint sau orice lucru făcut din metal prețios. Argintul, înainte de 500 î.Hr. în Orientul Mijlociu, era considerat mai greu de găsit și, prin urmare, mai valoros decât aurul. Afacerile din timpul profetic al sfârșitului vor plânge distrugerea „Babilonului”, deoarece a fost cel mai mare client al lor. Întrucât suntem descendența lui Dumnezeu, nu ar trebui să credem că Dumnezeirea seamănă cu aurul sau cu argintul ( arguros ) sau cu piatra, cioplite de artă și de uneltirile omului (Fapte 17:29, KJV). Și negustorii pământului vor plânge și vor plânge pentru ea; pentru că nimeni nu mai cumpără marfa lor: marfa de aur și argint ( arguros ), pietre scumpe și perle. . . (Apocalipsa 18:11-12, KJV).

 

 

Pavel este menționat ca un apostol în nouă dintre cele paisprezece cărți ale sale Noului Testament. Cele 5 scrieri care nu folosesc această etichetă pentru el sunt 1 și 2 Tesaloniceni (primele sale două scrieri), Filipeni, Filemon și Evrei.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns