Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Un proiect de nota 10 al scolilor Lucian Blaga si Grigore Moisil

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imagine de la lansare
Imagine de la lansare

In contextul Festivalului National al Sanselor Tale, la Scoala Gimnaziala Grigore Moisil, a avut loc lansarea parteneriatului educational interjudetean “Biblioteca: fereastra deschisa spre nenumarate vieti”, alaturi de elevi si profesori de la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga si bibliotecari de la Biblioteca Judeteana. 

Au participat: dr. Natalia Bolos, inspector scolar, dr. Constantin Voicu, directorul scolii gazda, profesoarele Carmen Pop, Felicia Donca, Nadia Pop, Dina Bolba, bibliotecar Raluca Constantinescu de la Biblioteca Judeteana, elevi de la cele doua scoli, jurnalisti,

 

Parteneri in proiect

Profesoara Camelia Dumitru in timpul prezentarii proiectului
Profesoara Camelia Dumitru in timpul prezentarii proiectului

 

Bibliotecile judetene din Satu Mare, Baia Mare, Alba Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca, bibliotecile municipale din Aiud si Sighisoara si Scoala Gimnaziala 1 Albeni (jud. Gorj) sunt parteneri de proiect.

Prin intermediul unei prezentari Power Point profesoara Camelia Dumitru, bibliotecara la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga si la Scoala Gimnaziala “Grigore Moisil”, a inceput prin a prezenta imagini de la bibliotecile partenere, pe care le-a vizitat alaturi de un grup de elevi intr-o excursie documentara. In viitor elevii vor realiza un proiect de microcercetare si un eseu despre personalitatea tutelara a fiecarei biblioteci, cu scopul de a-si perfectiona deprinderile de utilizare in mod stiintific a surselor de informare.

In discursul sau, vorbitoarea a plasat subiectul intr-un orizont cultural si istoric mai vast incepand cu inventarea scrisului si cu primele biblioteci. De fapt a fost un elogiu al cartii intr-o prezentare exceptionala, cu multa imaginatie si creativitate. Astfel, pasajele aride ce au inglobat un excurs istoric al obiectului numit carte au alternat si au fost contrabalansate de ilustratii sugestive, jocuri de cuvinte si texte aforistice, uneori pline de umor si cu mare impact emotional.

Profesoara Camelia Dumitru ne-a declarat ca materialul a fost conceput in urma cu mai multi ani, fiind prezentat elevilor in cadrul vizitelor organizate la biblioteca scolii si apoi  perfectionat pe parcurs.

In ansamblu, a fost o prezentare instructiva, educativa si care a delectat audienta, ceea ce confirma o indelungata elaborare a discursului.

Elevii de la cele doua scoli, prezenti la activitate, au sustinut apoi in fata auditoriului prezent eseurile si gandurile lor despre carte si lectura, au prezentat poezii si filme personale. Inainte de final, ei au lansat un indemn la lectura sub forma unui afis, apoi a avut loc o dezbatere. Activitatea s-a încheiat cu completarea unui chestionar.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns