Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala Gimnazială Odoreu continuă o campanie finanţată de UNICEF

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

odoreu4La Şcoala Gimnazială Odoreu continuă acţiunile din campania ”HAI LA ŞCOALĂ” finanţată de UNICEF şi Institutul de Ştiinţe al Educaţiei.

Directoarea Livia Sarca ne informează că în cadrul acestei campanii, în acest semestru, UNICEF finanţează realizarea proiectului ”Egali diferiţi, împreună – Şcoala pentru toţi”. Acest proiect are ca scop facilitarea adaptării copiilor la mediul şcolar, a relaţionării pozitive în mediul şcolar prin  joc, ateliere de lucru manual, pictură, excursii. De asemenea se urmăreşte diversificarea paletei activităţilor specifice educaţiei incluzive prin activarea relaţiei cu părinţii copiilor aflaţi în situaţie de risc major de abandon, facilitând participarea acestora la activităţile din şcoală destinate părinţilor şi participarea reprezentanţilor autorităţilor locale, a membrilor comunităţii la activităţile şcolii.

Sprijin pentru elevi dezavantajaţ

Proiectul are ca grup ţintă 34 de elevi cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani care au un număr mare de absenţe, prezintă dificultăţi de învăţare, sunt dezavantajaţi socio-economic şi cu potenţial risc de abandon şcolar.
Până în prezent s-au desfăşurat întâlniri cu părinţii copiilor din grupul ţintă, activităţi cu copiii în ateliere de lucru manual, pictură, cor, activităţi comune părinţi – copii şi două schimburi de experienţă cu elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială Culciu Mare.
Sub sloganul ”Oricine poate învăţa oriunde”, săptămâna trecută, 62 de elevi însoţiţi de şpte cadre didactice au vizionat un film de desene animate (3D ”Rio 2″) la cinematograful din Satu Mare, iar apoi au vizitat parcul Gradina Romei. Această activitate a urmărit exersarea la elevi a deprinderilor socio-emoţionale în alte contexte decât cele din şcoală. Acţiunea a avut un impact pozitiv în rândurile copiilor.
Potrivit directoarei, prin aceste activităţi se urmăreşte eficientizarea acţiunilor în plan şcolar şi extraşcolar şi creşterea încrederii locuitorilor comunei în capacitatea şcolii de a răspunde nevoilor copiilor, părinţilor şi comunităţii.
Informaţile ne-au fost oferite de consilierul şcolar Ana Micleanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns