Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scriitori sătmăreni la Colegiul Tehnic Traian Vuia

Elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia s-au întâlnit cu scritorii sătmăreni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia s-au întâlnit cu scritorii sătmăreni
Elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia s-au întâlnit cu scriitorii sătmăreni

Marţi, 26 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia“, din Satu Mare, a avut loc o activitate educaţională în cadrul proiectului “Să ne cunoaştem oamenii de cultură din judeţ”. Se urmăreşte educarea tinerilor prin activităţi literare, apropierea acestora de lectură.

Activitatea s-a materializat printr-o întâlnire cu mai mulţi scriitori sătmăreni atât de proză cât şi de poezie. Elevii curioşi şi cu afinităţi literare au urmărit cu interes sfaturile şi părerile formulate de cei prezenţi.

Cei care au răspuns invitaţiei au fost scriitorii Aurel Pop, Felician Pop, Robert Laszlo, Doru Iurcenco, Ioan Nistor, Ioan Andreica, Teodor Curpaş şi Ioan Aniţaş. A mai fost prezent şi directorul liceului, Popescu Vlaicu, alături de poeta şi profesoara Cornelia Bălan Pop ce scrie sub pseudonimul Corina Petrescu.

Vlaicu Popescu, directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia“, este încrezător în această formă de dialog şi doreşte ca şi pe viitor să mai angreneze elevii liceului în activităţi de acest gen. “Mi-am propus ca în aceste vremuri în care nu prea există oameni care să insufle elevilor pasiunea pentru lectură, să îi adun pe scriitorii sătmăreni, oameni de valoare, care să le fie într-un fel repere. Am să încerc ca această acţiune să aibă continuitate, dacă nu semestrial, atunci cu siguranţă trimestrial, pentru a se putea lega o relaţie strânsă între educaţie, cultură şi elevi”, a declarat Popescu Voicu.

Într-o atmosferă formală la început, dar care a devenit relaxantă pe parcursul discuţiilor ce au avut loc, fiecare invitat a recitat sau a adresat câteva cuvinte celor prezenţi, despre importanţa de care ar trebui să se bucure literatura, cum poţi să te formezi prin intermediul ei şi despre curajul pe care ar trebui să îl aibă toţi tinerii pentru a-şi pune gândurile pe foaie.

Întâlnirea a mai fost însufleţită şi de muzica folkiştilor George Negrea şi Abel Varga.

Proiectul “Să ne cunoaştem oamenii de cultură din judeţ”, în cadrul căruia s-a desfăşurat activitatea, are ca scop participare şi implicarea seniorilor, din cultura sătmăreană în motivarea elevilor.

Activitatea a mai avut ca scop oferirea unui plus de informaţie şi de educaţie, cultivarea respectului faţă de bibliotecă, sensibilizarea elevilor faţă de artă, faţă de rostirea frumoasă şi îngrijită şi cunoaşterea efectelor pozitive pe care le dobândeşti în urma unor momente acompaniate de carte.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns