Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scrimerii de la CS Satu Mare au adus 11 medalii de la CN de copii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Competiţia s-a desfăşurat timp de o săptămână la Constanţa

Acesti copii minunati au strans 10 medalii la Campionatul National
Acesti copii minunati au strans 10 medalii la Campionatul National

După ce floretiştii şi spadasinii de la CS Satu Mare s-au întors de la Constanţa, unde au participat la C.N. de copii, clubul sătmărean şi-a mai îmbogăţit visteria cu încă 11 medalii.

La floretă, copiii au obţinut două medalii de bronz, prin Edwin Pop la individual şi una la echipe feminin, din care au făcut parte Rebeca Aldea, Andreea Potor, Briana Silaghi şi Beatrix Dachman. Sportivii sunt pregătiţi de Attila File, Eva Lengel, Arnold Izsaki, Dan Şuta şi Simona Surducan. Spadasinii pregătiţi de Francisc Csiszar, Ştefan Langembacher şi Lehel Nagy au obţinut opt medalii, trei de aur, una de argint şi patru de bronz. Aur au obţinut Adam Maczka la categoria 12-13 ani, echipa de băieţi la aceeaşi categorie, din care au făcut parte proaspătul campion naţional, plus Balazs Szilagyi, Alex Oroian şi David Ziman, respectiv Melany Pfeifer. Argint a obţinut echipa de fete, alcătuită din Amarillisz Pallai, Teodora Drăguşin, Teodora Coste şi Melany Pfeifer, la 12-13 ani.

Ultima treaptă a podiumului, care a adus şi bronzul a aparţinut lui Balazs Szilagyi, la 12-13 ani, lui Zsofia Kato la 10-11 ani, lui Boglarka Szabo la 8-9 ani şi echipei a doua de la CS, pentru care au evoluat Ingrid Pleban, Csilla Nagy, Tamara Nagy şi Zsofia Kato. Următoarele competiţii pentru spadasini vor veni la toamnă, Campionatul Naţional de juniori, Grand Prix-ul Olimpici, iar Satu Mare va găzdui la începutul lui octombrie Cupa României la feminin. Până atunci spadasinii se pregătesc la sală, vor face antrenamente la terenul Dinamo, se vor relaxa la piscină. Din august se va înfiinţa o nouă grupă de începători, selecţia urmând să se facă la sala Alexandru Csipler. Aşa că, părinţii şi copiii interesaţi, pot veni la sală, de luni până joi, pentru a discuta cu antrenorii şi a începe să cunoască tainele acestui sport frumos. În ceea ce îi priveşte pe floretişti, aceştia vor pleca din 12 august în cantonament la Zalaegerszeg, timp de o săptămână. La sabie, eleva pregătită de Attila Porcza, Tessza Ozsvath, la categoria 10-11 ani, s-a clasat pe trei, fiind recompensată cu medalia de bronz, o premieră pentru acest sport la Satu Mare, după aproximativ 20 de ani. Așa că fetița și antrenorul merită toate laudele și aprecierile. Aşadar scrima sătmăreană are viitor, iar generaţiile care vor urma vor reprezenta cu cinste Satu Mare ori chiar România, la competiţii naţionale şi internaţionale de anvergură.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns