Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şeful Misiunii FMI a discutat la MFP proiectul de buget pe 2013

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Erik de Vrijer
Erik de Vrijer

Şeful Misiunii FMI, Erik de Vrijer, s-a întâlnit luni dimineaţă cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, pentru a discuta forma finală a proiectului bugetului de stat pe 2013.

 

Întâlnirea a început la ora 11.00 iar şeful misiunii FMI se află, în continuare, la sediul MFP. Potrivit unor surse din Finanţe, discuţiile sunt la final iar reprezentantul României la FMI, Matei Şerban, a părăsit, deja, sediul instituţiei, relateaza Agerpres.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat luni că bugetul de stat pentru 2013 ar urma să ajungă la Parlament miercuri seară sau joi dimineaţă.

Premierul a precizat, la sfârşitul şedinţei USL, că au fost aprobate liniile principale privind bugetul pe 2013 şi că toate elementele tehnice urmează să fie finalizate de ministerele de resort.

Totodată, premierul a anunţat că marţi va avea loc o şedinţă specială a Guvernului pentru aprobarea măsurilor premergătoare adoptării bugetului de stat şi al asigurărilor sociale.

Bugetul pe 2013 este construit pe un deficit de 1,8% din PIB, cu o suplimentare (‘cocoaşă’) de 0,3% din PIB determinată de cheltuielile suplimentare estimate la 800 milioane euro pentru plata facturilor la medicamente în maximum 60 de zile, a arătat recent ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Conform datelor prezentate de premierul Victor Ponta, bugetul pe 2013 prevede venituri de 46 miliarde euro, cheltuieli de 49 miliarde euro şi un deficit de 3 miliarde euro.

Voinea a precizat că a fost luat în calcul un curs mediu de 4,5 lei/euro faţă de nivelul actual de 4,37 lei/euro. Astfel, deficitul bugetar de 3 miliarde euro ar însemna 2,1% din PIB, inclusiv cheltuielile suplimentare pentru plata facturilor la medicamente în maximum 60 de zile, o cerinţă expresă a Comisiei Europene şi a Fondului Monetar Internaţional, ale cărei efecte nu vor fi luate în calcul însă la deficitul asumat de 1,8% din PIB.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns