Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sesiuni de informare a fermierilor privind accesarea fondurilor destinate agriculturii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

APIA deruleaza, la nivel national, o campanie in acest sens

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat Campania “Lucrezi pamantul, depui cererea de sprijin si accesezi fonduri europene! APIA te asteapta!”. In cadrul acesteia, fermierii vor fi informati cu privire la fondurile destinate schemelor sau masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2011, precum si despre modalitatea de accesare a acestora.

APIA aduce la cunostinta celor interesati modul in care UE si statul roman sprijina fermierii, schemele de sprijn disponibile in acest an, precum si conditiile care trebuie indeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafata. De asemenea, se doreste o informare a fermierilor cu privire la facilitatea de identificare online a parcelei agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet, pot sa acceseze baza de date cu imagini a agentiei (LPIS). Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol. Pe durata campaniei, APIA Maramures va organiza sesiuni de informare cu fermierii, cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru Schema Unica de Plata pe Suprafata in acest an, la conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata. Sesiunile de informare vor cuprinde si o sectiune privitoare la identificarea online a parcelei agricole.

Doua luni si jumatate pentru depunerea cererilor fara penalizari

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in acest an se va derula in perioada 1 martie – 16 mai, fara penalizari, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare. Masurile de sprijin pe suprafata sunt: Schema de plata unica pe suprafata, Plati nationale directe complementare (pentru culturi in teren arabil, in pentru fibra, canepa pentru fibr, tutun, hamei, sfecla de zahar), Schema de plata separata pentru zahar, Plati tranzitorii pentru tomatele destinate procesarii, Plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala. Din aceasta ultima categorie fac parte: Masura 211 “Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate”, Masura 212 ” Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural”. Ultima este Masura 214 “Plati de Agro-mediu”, care are mai multe pachete de sprijin (Pachetul 1 – pajisti cu inalta valoare naturala, Pachetul 2 – practici agricole traditionale, Pachetul 3 – pajisti importante pentru pasari, Pachetul 4 – culturi verzi si Pachetul 5 – agricultura ecologica).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns