Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Specialişti în domeniul social din 4 judeţe participă la un simpozion in Satu Mare

Evenimentul realizat de Organizaţia Caritas are ca temă marginalizarea socială
Specialişti în domeniul social din 4 judeţe participă la un simpozion in Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Evenimentul realizat de Organizaţia Caritas  are ca temă  marginalizarea socială
Evenimentul realizat de Organizaţia Caritas are ca temă marginalizarea socială

Peste 50 de profesionişti din domeniul social din judeţul Satu Mare participă la Zilele Profesionale cu tema “Marginalizare socială – cauză, efecte şi posibilităţi de remediere”. Evenimentul este realizat de Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare şi are ca principal scop facilitarea dialogului şi colaborării specialiştilor din domeniul social prin abordarea mai multor aspecte ce vizează tema anunţată.

Ediţia din acest an reuneşte specialişti din Satu Mare, Maramureş, Oradea şi Cluj, oameni cu o vastă experienţă care au ocazia de a-şi împărtăşi unii altora din activitatea proprie. La lucrările simpozionului participă asistenţi sociali, psihologi, sociologi, psihopedagogi, medici, îngrijitori la domiciliu, asistenţi medicali.

Deschiderea oficială şi prima parte a lucrărilor a avut loc ieri, în sala de conferinţe a Centrului “Sfântul Paul” situat pe str. Luko Bela.

Csilla Fazekas, purtător de cuvânt al Organizaţiei Caritas a făcut onorurile de gazdă.

Pentru început a luat cuvântul Kosa Attila Kalman, director responsabil programe sociale din cadrul Organizaţiei Caritas. El a arătat că această a treia ediţie a manifestării îşi propune adoptarea unor bune practici pentru combaterea fenomenului marginalizării. A salutat prezenţa colegilor din celelalte judeţe şi a urat succes deplin lucrărilor simpozionului.

Din partea administraţiei publice locale a vorbit viceprimarul Marcela Papici. ” Vă implicaţi prin resurse umane, materiale, financiare, prin timpul pe care îl petreceţi ca să faceţi din societatea noastră o societate mult mai bună, cu o moralitate ridicată, cu credinţa întărităşi cu mai puţini oameni cu probleme. Pentru că asta înseamnă implicare socială. Marginalizarea nu este niciodată o soluţie. N-are cum să fie. Incluziunea corect înţeleasă, incluziunea în care fiecare dintre noi suntem datori să ne implicăm poate să rezolve problemele societăţii în care trăim”, a spus viceprimarul Marcela Papici.

Mihaela Motoc, preşedinta Colegiului Asistenţilor Sociali, Satu Mare a subliniat rolul acestor întâlniri menite să identifice soluţii pentru combaterea marginalizării şi ajutorul acordat persoanelor în vederea integrării lor sociale. Mihaela Motoc consideră că abilităţile asistentului social trebuie să se împletească în mod armonios cu profesionalismul dobândit din practica de zi cu zi.

Lucrările susţinute în cadrul simpozionului abordează teme precum< “Marginalizarea – cauză şi efecte din perspectivă sociologică”, “Trecut şi prezent în cazul rromilor”, “Angajarea în câmpul muncii”, “Persoanele cu disabilităţi şi marginalizarea socială”, “Integrarea în muncă a persoanelor cu disabilităţi”, “Servicii medicale pentru persoanele marginalizate”,”Marginalizare versus integrare”, o serie de work shop-uri etc.

Evenimentului i-au fost acordate 2 credite de educaţie continuă. Lucrările continuă şi azi cu alte lucrări şi work shop-uri amintind aici: “Categorii de persoane expuse marginalizării sociale”, “Integrarea tinerilor marginalizaţi”,”Implicarea persoanelor marginalizate în munca voluntară”, “Siguranţa în angajare prin integrare inteligentă”, “Rolul penitenciarului în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate” etc.

Organizaţia Caritas numără în prezent peste 80 de profesionişti care activează în domeniul social la nivelul judeţului Satu Mare alături de alte 70 de cadre aparţinând altor instituţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns