Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Specialiştii susţin că legumele şi fructele din import conţin pesticide

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

      Specialiştii din domeniu cercetărilor de profil acreditează ideea că peste 60% din legume şi peste 30% din fructele de pe piaţă conţin pesticide.

De ani de zile remarcăm existenţa pe piaţa românească a unor fructe şi legume cel puţin ciudate. Merele, perele şi struguri de pildă rezistă enorm de mult pe rafturile magazinelor, morcovii şi ridichile sunt parcă de mărimi calibrate şi exemplele ar putea continua.

Publicaţia Recolta.eu titrează: “Cercetatorii din horticultură susţin că legumele şi fructele, în special cele aduse din import, sunt crescute cu substanţe create de chimişti în laboratoare(…)

Costel Vânătoru, inginer horticol la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău spunea: “Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate româneşti, sunt din import. Tomata românească nu este dură, lemnoasă. Roşiile injectate sunt mai tari întotdeauna(…) Alea neinjectate sunt mai moi un pic. :i gustul diferă. Comercianţilor nu le mai pasă ce fel de roşii iau de la producători, pentru ei a devenit important aspectul.

Roşia străină trebuie să reziste foarte mult la transport. E culeasă când este mai roz, ca până aici să fie aşa.

În ceea ce priveşte castraveţii, diferenţa dintre un castravete românesc şi unul importat sau unul tratat nu este neapărat de mărime, cât de gust”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns