Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Târg Meşteşugăresc la Satu Mare

Meșteșugari din toate colțurile județului dar și din alte orașe ale României și-au expune marfa spre vânzare pe Alea Corneliu Coposu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Meşteşugari din toate colţurile judeţului  dar şi din alte oraşe ale României şi-au expune marfa spre vânzare pe Alea Corneliu Coposu
Meşteşugari din toate colţurile judeţului dar şi din alte oraşe ale României şi-au expune marfa spre vânzare pe Alea Corneliu Coposu

Din 16 decembrie pe Aleea Corneliu Coposu, din centrul oraşului Satu Mare, a început Târgul şi Expoziţia Meşteşugărească aflată la cea de a IX-a ediţie.

Aici s-au strâns meşteşugari, din toate colţurile judeţului, dar şi din alte oraşe ale României pentru a-şi expune marfa spre vânzare sătmărenilor ce doresc să îşi înfrumuseţeze casele sau pe ei înşisi.

Târgul Meşteşugăresc va fi deschis zilnic între ora 10.00 şi ora 20.00 până în ajunul Crăciunului, marţi 24 decembrie inclusiv. Aici găsiţi bijuterii confecţionate manual din pietre semipreţioase, coşuleţe, sticle, coşuri pentru pâine, toate făcute din papură, papuci, covoraşe din blană, ornamente de Crăciun, brăduleţi, coroniţe pentru uşă şi aranjamete pentru masa de Crăciun.

Preţuri deloc exorbitante

Câştigurile de pe urma acestor produse este unul mediu comparativ cu munca laborioasă şi răbdarea cu care trebuie să fie înzestraţi meşteşugarii pentru a-şi duce treaba la bun sfârşit. “Am venit în târg ca de fiecare dată în ultimii ani şi sperăm ca cei care trec şi doresc să achiziţioneze produse de la noi să aprecieze munca pe care o depunem. Preţurile nu sunt deloc exorbitante aşa că sperăm ca şi vânzările să fie pe măsura aşteptărilor. Materialele din care sunt făcute produsele sunt cumpărate sau chiar găsite de noi, dacă vorbim de pietricele pentru cercei. De la momentul în care începem să lucrăm la un obiect şi până la terminarea lui, pot să treacă câteva ore sau câteva luni, depinde mult de complexitatea lucrării“, a mărturisit un comerciant.

Preţurile sunt pentru orice buzunar, puteţi găsi botoşei din lână la 30 de lei, papucei din lână şi cauciuc la 25 lei, artizanate începând de la 5 până pe 80 de lei, căciuliţe din blană sintetică la 70 de lei, cercei şi lănţişoare cu tematică de Crăciun şi nu numai la preţuri începând de la 6 până la 8 lei, căciuliţe croşetate la 15 lei, poşete, jucării, brăţări la preţuri cât mai avantajoase toate făcute manual.

Despre vânzările pe care le vor avea anul acesta comparativ cu alţi ani comercianţii sunt sceptici şi speră doar să nu fie mai rău ca în 2012. „Nu pot să dau acum un pronostic. Aşteptări mari nu pot să am deoarece în România în ziua de azi nimic nu este strălucit, noi municm mult, ne place ceea ce facem şi sperăm măcar mai rău ca anul trecut să nu fie”, a declarat un meşteşugar.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns