Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ţări din America fac concurenţă producătorilor de carne de pui europeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Recent, Asociaţia Producătorilor de Carne din Europa, (Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU countries) AVEC a întocmit un raport. Din acesta rezultă că taxele şi cotele de import sunt necesare pentru a proteja industria producătorilor de carne de pasăre de o competiţie incorecta în faţa ţărilor terţe. AVEC a solicitat Centrului de Cercetare din cadrul Universităţii Wageningen să realizeze un studiu cu privire la nivelul competitivităţii industriei de carne de pasăre. Concurenţa este făcută de Argentina Brazilia, SUA, Ucraina şi Rusia.

Studiul ia în calcul diferenţele între cheltuielile de producţie şi nivelul taxelor de import între Europa şi ţări terţe care atentează la competitivitatea produselor europene prin prisma preţurilor mici. Autorităţile trebuie să asigure o concurenţă loială.

Accesul uşor pe piaţă sau taxe de import mai mici acordate ţărilor care nu respectă standardele vor continua să aducă în dezavantaj competitiv industria cărnii de pasăre UE şi va pune în pericol un sector care dă de lucru la peste 300.000 de persoane.

În urmă cu doi ani, producţia de carne de pasăre din UE a fost de aproximativ 13 milioane de tone, dintre care 77% carne de pui, 15% carne de curcan şi 4% raţă. UE este un jucător important pe piaţa mondială a comerţului cu carne de pasăre.
În timp ce producătorii din UE fac eforturi pentru a respecta standardele privind bunăstarea animalelor, acestea nu sunt obligatorii celor din afara uniunii. Urmarea este: costul mediu pentru a produce un kilogram de carcasă de pui este de 166 de euro cenţi în UE, în timp ce în Argentina costul este de 71 de cenţi, Brazilia – 72 de cenţi, Ucraina – 77 de cenţi, SUA – 80 de cenţi, Rusia – 92 de euro cenţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns