Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

STUDIU

Tinerii români cer educație pragmatică și orientată spre succes

Tinerii români cer educație pragmatică și orientată spre succes
Acest studiu subliniază nevoia de adaptare a sistemului educațional la cerințele și aspirațiile actuale ale tinerilor, oferindu-le oportunități autentice de dezvoltare și succes.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Un studiu recent realizat de UP Generation în colaborare cu agenția de cercetare MKOR relevă faptul că șapte din zece tineri români, cu vârste între 16 și 24 de ani, sunt dornici de oportunități educaționale care să depășească oferta curentă a școlilor și universităților. Tinerii cer programe educaționale care să includă exemple practice, exerciții și scenarii din viața reală pentru a-și descoperi talentele și a se pregăti pentru succes.

 

 

Preferințele Educaționale ale Tinerilor Români Tinerii din România pun un accent deosebit pe dezvoltarea personală și pregătirea profesională. Conform studiului, 95% dintre respondenți au identificat deja domeniile în care își doresc să excelleze. Educația financiară (37%), abilitățile de vorbit în public (36%) și domeniile de marketing și comunicare (28%) sunt în topul preferințelor lor. Un interes crescut se observă și pentru domenii precum leadershipul și managementul (25%), educația antreprenorială (22%), tehnologia și inovația.

 

 

Diferențele de interes variază în funcție de gen și etapă de viață. Adolescenții tind să fie mai interesați de dezvoltarea abilităților de public speaking, în timp ce studenții și tinerii profesioniști se concentrează pe educația financiară. Tinerele arată un interes crescut pentru dezvoltarea empatiei și inteligenței emoționale (24%), iar tinerii bărbați sunt atrași de domenii tehnologice (30%), inclusiv inteligența artificială. Vânzările și negocierea sunt preferate mai ales de băieți.

 

Impactul asupra Vieții Personale și Profesionale Când sunt întrebați despre schimbările pe care și le doresc în viața lor pentru a se simți împliniți, 14% dintre tineri au menționat stabilitatea financiară, iar 12% au accentuat importanța învățării și educației. Alți respondenți își doresc îmbunătățiri în cariera profesională, fie că este vorba despre găsirea unui loc de muncă mai bun, obținerea unui venit mai mare sau flexibilitate crescută. De asemenea, îmbunătățirea abilităților sociale și emoționale și creșterea încrederii în sine sunt considerate esențiale pentru împlinirea personală de 6% dintre tineri.

 

Acest studiu subliniază nevoia de adaptare a sistemului educațional la cerințele și aspirațiile actuale ale tinerilor, oferindu-le oportunități autentice de dezvoltare și succes.

 

CITEȘTE ȘI: 40% dintre tinerii români cu vârsta de 25-34 de ani locuiesc cu părinţii

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns