Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Unul dintre şoferii autocarului care a căzut într-o prăpastie în Muntenegru este angajat al Poliţiei Capitalei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Unul dintre şoferii autocarului care a căzut într-o prăpastie în Muntenegru este angajat al Poliţiei Capitalei, informează un comunicat de presă al acestei instituţii.

 

 

“Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieşit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la Serviciul de Logistică. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unităţii unde îşi desfăşura activitatea”, relevă sursa citată de Agerpres.

Agentul de poliţie este posesor al permisului de conducere din 1989, având categoriile BE, CE, DE şi al atestatului profesional eliberat de ARR Bucureşti pe 17 martie 2012 cu valabilitate până la data de 16 martie 2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Poliţistul are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, din 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenţie rapidă, iar din 2000 în structurile de logistică, în funcţia de conducător auto.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, “funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

În consecinţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţistul putea să îndeplinească şi alte activităţi remunerate, în condiţiile în care acest lucru nu împieta desfăşurarea optimă a activităţii de funcţionar public cu statut special.

Poliţia Capitalei aşteaptă finalizarea anchetei autorităţilor muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanţele producerii accidentului rutier.

 
Încă o victimă a fost identificată
O singură persoană dintre victimele accidentului rutier produs în Muntenegru a mai rămas de identificat, relevă marţi Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis Agerpres.
“În cursul serii de 24 iunie 2013, cu sprijinul autorităţilor din Muntenegru, a fost finalizată stabilirea identităţii uneia dintre cele două persoane care nu fusese încă identificată”, se arată în comunicatul MAE.

Diplomaţia română aminteşte că marţi dimineaţa, la ora 8.00, două aeronave medicalizate puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale au decolat spre Podgorica, pentru a desfăşura operaţiunea de readucere în ţară a tuturor victimelor tragicului accident.

Tot marţi dimineaţa, echipa mixtă trimisă de autorităţile române la faţa locului întreprinde demersurile necesare, în cooperare cu autorităţile locale, pentru desfăşurarea, în etape, a operaţiunii de repatriere.

De asemenea, doctorul Raed Arafat se află la spitalul din Podgorica, unde împreună cu medicii locali efectuează o ultimă evaluare amănunţită a stării de sănătate a pacienţilor, în vederea stabilirii transportabilităţii acestora în cursul acestei zile, cu mijloace puse la dispoziţie de autorităţile române.

“În acest moment, sunt în curs de avizare procedura şi etapele operaţiunii de aducere acasă a cetăţenilor români. Echipa de la faţa locului, coordonată de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, din care face parte secretarul de stat Raed Arafat, aflată de ieri în capitala Muntenegrului, coordonează şi stabileşte etapele de aducere acasă a cetăţenilor români”, detaliază MAE.

 

Patru spitale din Bucureşti sunt pregătite să primească răniţii aduşi din Muntenegru

 

Victimele accidentului vor fi internate la spitalele de urgenţă din Capitală, Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar, pregătite să primească răniţii.

Trei locuri au fost pregătite la Spitalul Clinic Floreasca pentru persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru care vor fi aduse în România.

La Spitalul Elias sunt pregătite patru locuri şi în funcţie de situaţie vor mai fi pregătite şi altele, a declarat marţi pentru Agerpres dr. Dana Safta, director medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.

La Spitalul Universitar au fost pregătite trei locuri şi la Spitalul Bagdasar Arseni alte trei.

Familiile celor implicaţi în accident vor fi informate cu privire la locul în care vor fi internaţi pacienţii, precum şi ora la care vor ateriza aeronavele militare

Peste 20 de persoane – medici şi asistente – se află în cele două avioane care au plecat spre Podgorica pentru a prelua dintre răniţii în accidentul rutier petrecut în Muntenegru.

 

Posibile cauze ale accidentului

 

Mihail Florovici, ambasadorul României la Podgorica, a declarat că pe viaductul de pe care s-a prăbuşit autocarul cu turişti români se aflau copii pe ambele sensuri, iar şoferul a încercat să evite lovirea acestora.

“A fost un accident, eu ştiu ce s-a petrecut, poate…soarta. Şoferul a ieşit din tunel, erau copii şi pe stânga şi pe dreapta viaductului, a încercat să ferească copiii, dar a lovit unul dintre ei. E o tragedie, cu adevărat. Nu este posibil ca şoferul să nu fi fost atent. Cunosc bine zona, e muntoasă, pe o parte este prăpastie, pe alta versantul. Era o vreme ploioasă, era mâzgă pe jos”, a spus Florovici luni seară, la Realitatea TV.

El a adăugat că în urma acestui accident s-a putut vedea cum este percepută România în Muntenegru.

“Acum s-a văzut cum e văzută România în Muntenegru, poate şi datorită mie (…) Ministrul Sănătăţii de aici a fost cu noi până acum, e un adevărat profesionist, premierul a venit de ieri, ministrul de Externe, la fel. Să vedeţi cum stăteau la coadă muntenegrenii ieri să doneze sânge. Am rămas foarte uimit. La un necaz, aşa au reacţionat”, a susţinut Florovici.

18 români au murit în accidentul din Muntenegru, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Atenţie şoferi! Razie pe drumurile din judeţ

În zilele de 26 şi 27 aprilie, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., se desfăşoară acțiuni preventive pentru combaterea excesului de viteză, în 9 județe și pe Autostrăzile Transilvania și Vest. Acţiunea se desfăşoară şi în judeţul Satu Mare.