Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vampiri în trecut: Descoperirea bizară a scheletelor de copii în Polonia!

Vampiri în trecut: Descoperirea bizară a scheletelor de copii în Polonia!
În Polonia, au fost descoperite scheletele a doi copii într-o groapă nemarcată, prezentând caracteristici ale unei înmormântări anti-vampir, ceea ce sugerează credințe medievale legate de forțele supranaturale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recent, în Polonia, au fost descoperite două schelete de copii într-o groapă mică, nemarcată ca mormânt, ceea ce a atras atenția arheologilor și a specialiștilor în istorie. Scheletele, care nu erau îngropate în sicrie, prezintă indicii ce sugerează practici funerare neobișnuite, inclusiv ceea ce pare a fi o înmormântare anti-vampir. Descoperirea a fost făcută publică de arheologul Stanisława Gołuba, care conduce proiectul de cercetare.

 

 

Potrivit postării lui Gołuba pe Facebook, unul dintre copii a fost îngropat cu capul separat de corp, iar craniul a fost plasat cu fața în jos pe o piatră. Această metodă de înhumare se aliniază cu vechile tradiții funerare menite să împiedice „revenirea” din mormânt a unei persoane considerate demonică sau vampirică. Orientarea și aranjamentul scheletelor indică, de asemenea, o intenție deliberată de a preveni revenirea acestor copii din mormânt, conform credințelor populare din acea perioadă.

 

 

Scheletele au fost extrase din groapă pentru a fi supuse unor analize și teste amănunțite, în vederea stabilirii perioadei exacte din care provin. Primele estimări sugerează că ar putea fi vorba despre Evul Mediu timpuriu, însă testele suplimentare vor aduce clarificări în acest sens.

 

 

Această descoperire se alătură unei serii de alte găsiri similare în Polonia, care sugerează că locuitorii de atunci credeau în vampiri sau alte entități supranaturale. În 2022, cercetătorii polonezi au descoperit rămășițele unei femei îngropate cu o seceră la gât și un lacăt pe picior, obiecte ce aveau rolul de a împiedica persoana decedată, despre care se credea că este vampir, să revină la viață.

 

 

Profesorul Dariusz Polinski de la Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun a explicat că astfel de practici funerare au devenit destul de comune în Polonia secolului al XVII-lea, pe măsură ce frica de vampiri s-a răspândit în rândul populației. Pe lângă metodele cu secera și lacătul, alte practici includeau arderea, zdrobirea cadavrelor cu pietre sau decapitarea.

 

 

De asemenea, în 2013, într-un cimitir din nord-vestul Poloniei au fost descoperite șase „schelete de vampir”, fiecare fiind îngropat cu o seceră la gât sau cu pietre în gură, conform cercetărilor conduse de Lesley Gregoricka de la Universitatea South Alabama.

 

 

Aceste descoperiri oferă o privire fascinantă asupra credințelor și practicilor funerare medievale din Europa, relevând teama profundă de forțele supranaturale care domina mentalitatea colectivă a epocii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Descoperire importantă la Sarmizegetusa Regia

O matriţă din bronz folosită în antichitate la realizarea tiparelor pentru turnat piese decorative din metale preţioase a fost descoperită, în urma unei furtuni care a dezrădăcinat un copac, în situl arheologic Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei, fiind predată muzeului din Deva.