Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vanatorii maramureseni ies in teren cu hrana pentru animale salbatice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vor fi amplasate 90 tone de fan si lucerna si 50 tone de mere, pere si bostani

[slideshow id=1446]

Deseori credem ca activitatea membrilor Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures consta doar in organizarea partidelor de vanatoare. Ne inselam insa. Asta pentru ca acestia au grija si de vanat. Pe langa repopularea fondurilor de vanatoare, acestia se asigura ca animalele salbatice sa aiba hrana din belsug. Asa ca in aceste zile vanatorii au iesit pe fondurile de vanatoare pe care le au in administrare pentru a amplasa bunatati pentru vanat.

Astfel de actiuni au loc anual. Pentru a fi siguri ca animalele salbatice nu vor ataca gospodariile oamenilor sau nu vor muri de foame, in perioada octombrie 2009 – martie 2010, vanatorii maramureseni vor amplasa hrana pe toate fondurile de vanatoare pe care le au in administrare.

“Vom duce in teren 90 de tone de fibroase – fan, lucerna, 50 de tone de suculente – mere, pere, bostani si altele. Ne bucuram ca in acest an este foarte multa ghinda, care este de altfel hrana de baza a porcilor mistreti. Cu toate acestea, vom mai amplasa si 140 de tone de porumb. Cantitatea respectiva a fost distribuita la cluburile mai indepartate, din Viseu, Borsa, Sighet si Targu Lapus. Totodata, vom aloca in aceasta saptamana fondului de vanatoare din Baia Mare 10 tone de porumb”, ne-a spus Radu George, directorul AJVPS Maramures.

Atentie la hoti

Numai ca uneori hrana nu ajunge acolo unde ar trebui, si anume la animale, ci in hambarele oamenilor. Astfel de incidente au avut loc anul trecut chiar pe fondul de vanatoare din Baia Mare si Coroieni. “Se fac eforturi din partea AJVPS Maramures pentru a asigura cantitatea de hrana necesara pentru animale. Insa, din pacate, unii oameni nu inteleg acest lucru. Asa ca ne confruntam cu furturi chiar din teren. Anul trecut am avut astfel de incidente in Baia Mare si Coroieni. Trei persoane au furat 1.500 de kilograme de porumb”, a spus interlocutorul nostru.

Vanatorii maramureseni sustin ca vor face verificari astfel incat sa fie siguri ca hrana va ajunge acolo unde trebuie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns