Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Veterinarii dezmint existenta unor neintelegeri intre Colegiul Medicilor si DSV

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Directorii celor doua institutii afirma ca se ajuta reciproc in activitatile intreprinse

[slideshow id=883]

In ultima perioada, tot mai multe voci isi dau cu parerea in ceea ce priveste activitatea pe care o desfasoara medicii veterinari si vorbesc despre relatia acestora nu tocmai ortodoxa cu Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) sau Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures. Conducerea celor doua unitati ne-a asigurat zilele trecute ca situatia este sub control, iar colaborarea este mai buna ca niciodata. Presedintele CMV, Gheorghe Siman, a facut lobby la Bucuresti, deschizand unele portite pentru noua conducere a DSVSA, fapt recunoscut chiar de directorul coordonator adjunct Vasile Pop. Directorul Pop explica rolul administratiei in derularea activitatii sanitar-veterinare la nivel de judet. “Noi preluam legislatia de la nivel central, o prelucram si o raspandim in teritoriu. Instruim medicul veterinar pentru a-si exercita meseria in conditii legale si cu mult profesinalism. Suntem 92 de functionari angajati ai statului la care se adauga medicii concesionari, biologi, chimisti si asistenti care lucreaza in industria alimentara. Cu totii contribuim si urmarim toate actiunile sanitar-veterinare care se deruleaza in judet”, spune directorul Pop.

Medicii veterinari si-au luat banii la timp

Pentru prestatiile pe care le fac medicii veterinari, lunar, se preiau deconturi la directie. Apoi, inspectorii controleaza in teritoriu daca s-au executat actiunile stipulate de medici. De la animale se recolteaza probe de sange, care se analizeaza in laborator pentru a afla daca eficienta serviciilor veterinare este cea scontata. In cazul in care rezultatul este prost se repeta operatiunea de vaccinare a animalelor. Cel mai nereusit serviciu este intalnit la vaccinarea antirabica unde eficienta a fost foarte slaba. Dupa toate aceste etape parcurse, daca se constata ca totul este in regula se poate face plata medicilor veterinari. Daca anii trecuti au fost probleme cu plata medicilor veterinari pentru prestatia operatiunilor din teritoriu, anul acesta situatia este mult mai buna. Cu exceptia eradicarii, toate serviciile efectuate sunt platite la zi. Medicii veterinari primesc salariile in transe de trei-patru ori, insa acest lucru ar fi acceptabil daca nu ar fi penalitatile si impozitele care trebuie platite. Privind rezolvarea acestui aspect, presedintele Gheorghe Siman spune ca va purta discutii cu persoanele abilitate in acest sens. O alta preocupare a conducerii DSVSA Maramures este rezolvarea problemei referitoare la comertul intracomunitar, deoarece crescatorii de porcine nu mai pot valorifica carnea in tarile europene de la intrarea in Uniunea Europeana.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

INSPECTORII VETERINARI FAC CONTROALE

Verifică pungile cu semințe de mac și cânepă

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș au controlat unități de consum de pe raza județului. Vizate sunt produsele care conțin în compoziția lor semințe de mac și de cânepă. În urma verificărilor efectuate s-au constatat unele depășiri ale limitelor maxime admise, motiv pentru care produsele respective au fost distruse.