Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viorel Andrei Bud a obţinut medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

bud.jpgViorel Andrei Bud – elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, a obţinut medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014. Până acum, el a mai a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică 2013, medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2013, precum şi medalie de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011.


Lotul olimpic de Matematica al României a obţinut două medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014.
Delegaţia României a fost condusă de conf.univ.dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de profesorul Marius Mainea de la Colegiul Naţional “Vladimir Streinu” din Găieşti. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) a participat ca observator prof.univ.dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi preşedinte SSMR.
Lotul olimpic de matematică al României a obţinut două medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014. Lotul naţional a concurat cu elevi din alte 18 state, iar medaliile de aur cu punctaj maxim au fost obţinute de Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea şi de Ştefan Spătaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, anunţă Societatea de Ştiinţe Matematice din România. În clasamentul pe echipe, România se află pe locul trei, după Turcia şi Bulgaria.
Olimpiada Balcanică de Matematică se află la cea de-a XXXI-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 2 – 7 mai 2014 în localitatea Pleven din Bulgaria. BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns