Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viorica Dăncilă spune că Marcel Ciolacu a pus PSD într-o situație umilitoare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul premier, Viorica Dăncilă a avut o nouă reacție după scandalul din 29 aprilie legat de autonomia în Ținutul Secuiesc.

Iată ce spune Viorica Dăncilă pe pagina sa de facebook:

„Adoptarea tacită în Camera Deputaților a autonomiei Ținutului Secuiesc va afecta pe termen mai lung PSD. Adică cel puțin atât timp cât emblema acestui scandal – Marcel Ciolacu – se va afla în fruntea partidului.

Din neglijența ori cu complicitatea președintelui său interimar, PSD a înregistrat o pierdere gravă de credibilitate în privința discursului național, unul dintre atuurile cele mai importante ale partidului nostru. Marcel Ciolacu a pus PSD în situația umilitoare de a fi dăscălit de Klaus Iohannis, iar pe membrii noștri de partid în situația absurdă de a se justifica pentru ceva ce n-au știut.

Spun aceste lucruri pentru că țin la PSD și mă interesează soarta partidului în care sunt de 24 de ani neîntrerupt. Am fost și rămân loială obiectivelor partidului, iar asta înseamnă inclusiv să vorbesc atunci când aceste obiective sunt sabotate – din incompetență sau cu bună știință – de la vârful partidului. Am ieșit deci în spațiul public ca să apăr partidul și nu pentru a-i lua locul lui Marcel Ciolacu. Miza nu e un fotoliu, ci situația PSD.

Îl înțeleg pe Marcel Ciolacu că a fost supărat. Dar supărat trebuia să fie în primul rând pe el, nu pe cei care i-au spus adevărul. Iar contraatacul cu știri false e o tactică slabă. Nu-ți pune deci trepădușii să lanseze zvonuri și nu le lansa nici tu, Marcel. Astfel de atacuri mincinoase și piezișe nu-ți fac cinste. Înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat.

Sunt sigură că mulți din PSD au gândit la fel ca mine pe acest subiect, chiar dacă acum n-au spus-o. Poate n-a fost momentul pentru ei. Dar pentru Marcel Ciolacu s-a pornit un tăvălug care va crește. În cele câteva luni de zile de când conduce interimar PSD, Marcel Ciolacu s-a dovedit un președinte comod pentru liberali și un lider supus Palatului Cotroceni, lucruri care au nemulțumit deja mulți colegi. Dar când peste toate se adaugă o problemă cât Ținutul Secuiesc de mare, lucrurile se agravează substanțial pentru partid. Mai ales într-un an electoral.

P.S. Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

15 comentarii

  1. E adevarat ca Transilvania a venit cu organizarea, administratia si cultura. Nimeni nu poate nega asta, ca se vede si astazi. Dar economic statea mai slab. Marele merit al lui Ferdinand (pe linga Marea Unire) a fost dezvoltarea economica a Transilvaniei, are s-a suprapus peste o organizare superioara.
    Dar de aici si pana sa spui “M-am saturat de Romania, vreau Transilvania mea” e cale lunga, pe care 99% dintre romani nu o vor accepta niciodata. Acum e rindul Transilvaniei sa faca din Romania un stat modern.

  2. @Babacule ! , ca sa intelegi ceea ce ai scris, inainte de pandemie si Romania a avut o dezvoltare spectaculoasa care s-a oglindit in cresterea PIB-lui in comparatie cu Germania sau Franta unde PIB-ul nu a inregistrat o asemenea crestere, dar asta nu inseamna ca Romania este mai dezvoltata decat Germania sau Franta ! cum la fel nici Vechiul Regatul sub conducerea regilor nemti Carol I si Ferdinand care s-a dezvoltat spectaculos sub conducerea acestora nu a ajuns la nivelul Transilvaniei moderne industrializate din Regatul Ungar !!!. Romania a devenit moderna de pe urma unirii cu Transilvania recunoscut si de istoricii romani !. Eu nu-s de vina ca tu nu intelegi ceea ce citesti !.

  3. @Dac Bulibas: acum ce ai vrea, sa-ti trimit pe mail copie de pe pagina statistica din 1918 in format .pdf? Toate documentele originale care privesc Transilvania sint la Budapesta, au avut grija autoritatile ungare sa le ascunda.
    Un singur lucru vreau sa spun: de ce in 1918 Clujul nu figura in primele 20 orase iar Timisoara nu ficura in primele 40 orase? Asta spune multe despre nivelul de dezvoltare de atunci al Transilvaniei.

  4. @ Babacului !, Petrisor Gabriel Peiu la bază este inginer, a absolvit una dintre facultățile Institutului Politehnic, iar în 1996 și-a dat doctoratul cu tema “Modele matematice pentru repartiţia erorilor în canale de transmisiune utilizate în sisteme de telecomandă. Metode de protecţie”. Se alătură la momentul oportun PNȚCD și devine consilier al Primului Ministru Radu Vasile (1998-1999), apoi schimbă corabia și devine consilier al Primului Ministru Adrian Năstase (2001-2002). Este subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) şi vicepreşedinte al Agenţiei pentru Investiţii Străine (2003-2004); dar, atenție, este unul dintre cei care beneficiază și cumulează funcții foarte interesante: preşedinte al Sidex Galaţi (1999-2000), administrator al Romtelecom (1997-2000), Omniasig (1999-2001) şi Electroputere Craiova (2004-2005). Ultima funcție se suprapune peste calitatea de administrator al unei firme private obscure, dar implicată în afaceri colosale: CRS.
    Iata câteva detalii despre prezența lui Peiu la firmele de stat, trecute în acea perioadă în mâini străine. Iată ce scriau cunoscuții jurnaliști Mircea Toma și Liviu Mihaiu:
    „Grecii de la OTE, după ce aduseseră RomTelecomul și Cosmoromul în dificultate, ca să nu zicem mai mult, voiau să cumpere celelalte 16% care le asigurau majoritatea la RomTelecom la un preț de trei ori mai mic decât cel plătit în 1998. Zis și făcut, cu amendamentul că provincialul Dan Nica și-a dorit ca beneficiile să-i ajungă lui (lor) și președintiei UE. (…) Dan Fisher, onorabil rezident autoexilat la Monte Carlo după căderea regimului cederist, găsește soluția: eternul Eugen Dijmărescu și tehnocratul traseist Petrișor Peiu, consilierii premierului, pleacă la Atena și o rezolvă așa cum s-a stabilit. Final dramatic pentru buget: 48 de milioane USD”.
    Peiu este un oportunist , fara scrupule implicat in afaceri colosale cu statul in dauna societatii !!!. Nu este un istoric nu este de incredere, ceea ce sustine n-au baza reala, sunt niste aberatii numai bune pt. # prosti !. Este bun pt. @Babacii naivi, manipulabili !. Si painea pe care o mananci azi ati intalnit-o in Transilvania ca dincolo de Carpati se manca lipie.

  5. Datele prezentate de mine sint de la profesorul si analistul Petrisor Peiu, care a avut curiozitatea sa se uite prin documentele vremii.
    Totul are o logica, Imperiul austro-ungar nu avea nici un interes sa investeasca in Transilvania majoritar romaneasca, Transilvania trebuia sa ramina doar furnizoare de produse agricole si materii prime. In anul 1918 Transilvania era o provincie prafuita de la marginea imperiului austro-ungar, orasele Cluj si Timisoara nu figurau in primele 20 orase importante. Romania era mai bogata decit Transilvania, pentru ca din 1859 pana in 1918 avea deja 59 ani de democratie.
    Mai @Dac Bulibas, tu nu poti sa ma combati decit cu injuraturi, argumente nu prea ai.

  6. @Babacule !, iar ai cazut in cap ? De unde dracu ai luat acele date cu care ne aburezi ?. Iar ai iesit cu prostiile tale ?…… Mai MAGARULE !!! ” Unirea decretată la 18 noiembrie 1918, la Alba Iulia, a devenit bun național la 1 Decembrie 1918, când Adunarea Națională, întrunită la București, a hotărât, în unani­mitate, Unirea Transilvaniei cu România, dând naștere statului modern al românilor. “(universuljuridic.ro) Deci Statul roman a devenit unul modern de pe urma unirii cu Transilvania. Transilvania a fost mai dezvoltata decat Principatele Romane si nu invers !. Pana la unire ati fost in Balcani !!!. Mai scuteste-ne de magariile tale !!!.

  7. Sabin Gherman nu cumva e cel care a spus “M-am saturat de Romania, vreau Transilvania mea”? Adica militeaza pentru separarea Transilvaniei de Romania. Daca domnul Sabin Gherman ar fi mai inteligent si mai documentat ar sti ca Transilvania s-a dezvoltat abia dupa Unirea cu Romania. In 1918 Transilvania era cea mai saraca regiune din zona, cu PIB/locuitor de 1600. Romania avea 1900, Ungaria 2100, Austria 2800 (deci cade mitul cu Transilvania bogata luata de romani). In primii 10 ani de dupa Marea Unire (1919-1929) Romania a investit in Transilvania echivalentul a 2 PIB-uri anuale, o suma uriasa. Acum Transilvania trebuie sa contribuie la dezvoltarea Romaniei.
    Domnule Sabin Gherman, lasa-neee, lasa-neee!

  8. Pentru corecta intelegere, rolul Camerelor Parlamentului este partajat:

    SENATUL este Cmera decizionala pentru legi de părare naţională, politică externă, administraţie publică, învăţământ şi organizarea şi funcţionarea unor instituţii fundamentale ale statului.
    CAMERA DEPUTATILOR este Cmera decizionala pentru legi ordinare si anumite legi organice care nu tin de Senat (ex. servicii publice radio-tv).

    Intotdeauna Cmera decizionala este a doua sesizata. Adoptarea tacita nu se poate face in Camera decizionala, numai in prima Camera sesizata.

  9. In Camera Deputatilor indiferent ca se voteaza sau nu ceva sau trece tacit ca si multe legi de fapt , nu este for decizional !!!. Decizia finala se ia in Senat !!!! indiferent ce si cum a fost votat sau nu in Camera Deputatilor !!!. Camera Deputatilor este de prisos !, nu de el depinde trecerea unei legi propuse, inaintata.. Cei din Camera Deputatilor sunt platiti degeaba ! acestia nu au nici un rost !. Basescu si-a dat seama de acest lucru si a inaintat Referendumul din 2009 care a fost votat covarsitor de populatie si care nu nu a fost pusa in aplicatie si respectat nici pana in ziua de azi. Aici ma refer la Referendumul cu privire la un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari !!!! care sa fie si for decizional. Ca urmare cei din Camera Deputatilor in momentul de fata poate sa si tolaneasca sau sa chiuleasca si inca pe banii vostri , prostilor !, pt. ca voi ati acceptat si acceptati acest lucru in continuare cu toate ca majoritatea ati votat impotriva dar nu ati reusit sa-i impuneti conducerii respectarea dorintelor voastre democratice exprimate la Referendum !. Asemenea conducatori meritati !!!.

  10. vai mama voastra de psd-isti.Uitativa numai la cine face politica psd in satu mare si iti vine sa.ti bagi unghia in gat, pastori,afaceristi verosi,inculti,cifligari,tradatori,toata tagama de neaveniti.Chiar nu avem ochi sa vedem si minte sa judecam?Din pacate nici ceilalti nu sunt departe.

Lasă un răspuns