Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zilele Hubertus la Carei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Zilele Hubertus Carei
Zilele Hubertus Carei

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat sîmbătă, 27 octombrie la Manifestările Zilelele Hubertus, prima manifestare de vânătoare tradiţională cu haită de copoi organizată la Carei.


La manifestare au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, prefectul județului dr. Eugen Avram, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, parlamentarul Erdei D. István, primarul orașului Carei, Kovács Jenő, protopopul de Carei, Reszler Mihály, Antal Istvan, preşedintele AJ a Crescătorilor și Deţinătorilor de Cai din Satu Mare, Ionescu Marius, directorul Muzeului Județean, Liviu Marta, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport Carei, alături de membrii Hunting Club Satu Mare, călăreți ai Clubului Sportiv Horses Sylvana Botiz, Capári Róbert, deținătorul singurei haite de copoi din Ungaria, percum și alți mebrii ai AJVPS și alți invitați de peste hotare.

”Această manifestarea ajuns la a cincea ediție și suntem onorați că de această dată s-a organizat la Carei. În fiecare an vrem să organizăm astfel de evenimente şi sperăm ca pe parcurs organizarea şi modul de desfăşurare a vânătorii să se apropie tot mai mult de ceea ce se întâmpla în Anglia în urmă cu 150 de ani”, a declarat Antal István.

”Zilele Hubertus este o nouă manifestare menită a promova Castelul din Carei. Acum avem o sărbătoare a vânătorilor cu un program deosebit, în care îmbinați concursurile de gătit și concursurile de câini cu expoziții și concerte. Mă bucur că ați organizat și o expoziție de palincă și vin pentru că promovați astfel produsele tradiționale sătmărene, care sunt unele din principalele noastre arme de a atrage turiștii în județul Satu Mare. Vrem să facem din Castelul din Carei un obiectiv european și să creștem numărul de turiști și mulțumesc organizatorilor că ne sprijină acest demers”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Fiecare călăreţ avea un costum propriu, întocmai celor purtate la astfel de evenimente în urmă cu 150 de ani. Pe braţe, ca semn distinctiv pentru rangul pe care îl reprezentau, vînătorii au purtat banderole de culori diferite. Cel care a dat semnalul de start al pseudo-vânătorii a fost „masterul” de eveniment, coordonatorul vânătorii, Gigel Buth.

 

Manifestarea a continuat cu o expozitie de trofee de vânătoare în Castelul Károlyi, apoi cu o expoziţie de câini pentru rase de vânătoare, concurs de gătit de preparate vânătoreşti si pescăreşti la ceaun, muzică de fanfară, concert de cornete de vânătoare, concurs de vânătoare şi examene pentru câinii de vânătoare, iar duminică a avut loc vânătoarea tradiţională călare cu haita de copoi, în pădurea Foieni.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol