Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ficat de gâscă prăjit

Ficat de gasca prajit
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ficat de gasca prajit
Ficat de gasca prajit

Ingrediente:

– un ficat mai mare de gâscă,

– grăsimea (slănina) din zona abdominală a gâştii,

– circa 500 ml de lapte,

– 3-4 căţei de usturoi,

– o crenguţă de cimbru,

– sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare:

Ficatul se spală, se aşează într-un vas, în lapte rece, cât să-l acopere. Se adaugă 2 linguriţe de sare, cimbrul, usturoiul curăţat şi feliat, se acoperă şi se lasă peste noapte în frigider. A doua zi, grăsimea de gâscă se taie bucăţi mici, iar jumătatea se aşează într-o cratiţă mai adâncă. Peste acestea se aşează ficatul şi se acoperă cu restul de grăsime. Se toarnă peste el şi laptele, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic. Laptele, prima dată se îmbrânze;te puţin, apoi, parcă se topeşte aproape integral în grăsimea topită, iar ce mai rămâne se ridică deasupra. Ficatul, când s-a fiert practic în grăsime, se scoate şi se lasă pe o farfurie să se scurgă. Cu un polonic untura din oală se poate separa de zeama rămasă. Ficatul se feliază şi se condimentează cu sare, piper, eventual puţină boia. Cu untura rămasă se va stropi garnitura servită cu feliile de ficat.w

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

Supă de tomate fără foc

Supă de roşii fără foc

La noi in casa se mananca zilnic supa sau ciorba. Este un obicei mostenit de la ai mei si nu as renunta la el. Asa am ajuns si la ideea acestei retete.
O supa de rosii pregatita cu putine ingrediente, dar pe care este foarte posibil ca toata lumea sa le aiba in casa