Image 1
Image 2

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile necesare pentru 6 porţii:

1 kilogram varză acră,

200 ml ulei,

150 gr. ceapă,

200 gr. orez,

100 ml bulion de roşii,

500 gr. roşii,

100 gr. stafide,

un vârf cuţit piper

Mod de pregătire: în uleiul bine încins se pune ceapa tăiată peştişori, se înmoaie şi se adaugă orezul curăţat şi spălat. După ce orezul s-a albit se presară sarea, piperul, stafidele şi se toarnă bulionul de roşii (75 gr.). Foile de varză acră curăţate de cotor şi nervurile groase, se umplu cu compoziţia de mai sus. Se aşează pe fundul cratiţei o foaie de varză, după care un strat de varză tocată, unul de sarmale ţepene, unul de roşii tăiate rondele, iarăşi varză, sarmale, roşii, adăugându-se deasupra  supă de zarzavat sau apă, uleiul fierbinte şi restul de bulion. Se dă la cuptor două ore şi se servesc reci.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.