Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Update: Satu Mare – 11 studenţi şi profesori de la Universitatea Goldiş, audiaţi în dosarul diplomelor false

Sigla Informatia Zilei
În după amiaza zilei de miercuri, 6 februarie au avut loc mai multe percheţii la domiciliile unor persoane, precum şi la sediul Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” precum şi la filialele acestei instituţii din Arad, Bihor, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Gorj. 11 persoane de la filiala din Satu Mare au fost audiate ca martori.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Update:ora 15:

La această oră ofiţerii DGA continuă cercetările. Ei se află în sediul Filialei din Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”. Potrivit unor surse judiciare este vizată Facultatea de Drept. La Arad, 10 poliţişti au fost duşi la audieri. Este vorba atât de ofiţeri cât şi de agenţi. Unii dintre aceştia au promovat examenele fără să fie prezenţi în sală.

ora 14 În urma controalelor Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a dat un comunicat de presă. “Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării. Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate.

Afirmaţiile făcute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” fiind o universitate acreditată, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească.

Aceste aspecte nu au afectat în nici un fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal”, precizează sura citată.

În după amiaza zilei de miercuri, 6 februarie au avut loc mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane, precum şi la sediul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” precum şi la filialele acestei instituţii din Arad, Bihor, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Gorj. 11 persoane de la filiala din Satu Mare au fost audiate ca martori.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul teritorial Satu Mare sprijiniţi de mascaţi şi coordonaţi de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au descins la sediu din Satu Mare de unde au ridicat calculatoare şi înscrisuri. De asemenea 11 persoane, studenţi şi profesori au fost duse la audieri. Aceştia au calitatea de martori.

Cele 4 persoane faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale sunt de la sediul central al Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor ar fi vorba de două aspecte, unul ce vizează mită pentru promovarea examenului (300, 400 sau 500 de euro) şi doi diplome false. În acest ultim caz sumele de bani sunt mult mai mari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Primăria Certeze refuză să-i dea lui Ianos Blanda terenul care i se cuvine

n aceeaşi comună, şi alţi localnici se confruntă cu probleme de fond funciar

Marţi, 18 septembrie, patru persoane din cele cinci înscrise pe listă s-au prezentat în audienţă la Prefectura Satu Mare. De această dată, doleanţele oamenilor au fost ascultate de Cosmin Dorle – expert în Corpul de Control al Prefectului şi Hadrian Tomşa – consilier juridic şi Cornel Morar.