Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Naţional „Ioan Slavici” – locul I la un concurs de arheologie, etapa naţională

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

10454528_726283537409738_4529733673549733591_n(1)Între 2 şi 5 iunie 2014, s-a desfăşurat la Bucureşti etapa naţională a concursului interdisciplinar „Cultură şi Civilizaţie în România”.


Echipajul Colegiul Naţional „Ioan Slavici” Satu Mare a obţinut locul I cu lucrarea „Reconstituirea unei locuinţe dacice în rezervaţia arheologică Medieşu Aurit”. Practic este o reeditare a succesului din anul 2012. În acest an, echipajul a fost format din elevele Denisa Bărbuş, Jessica Dani şi Iana Oprişa din clasa a XI-a E. Coordonatorii proiectului au fost profesorii de istorie Octavian Onac şi Radu David. Desktop7Potagoniştii acestui succes doresc să mulţumească şi pe această cale colaboratorilor< Muzeului Judeţean Satu Mare, în mod special directorului acestei instituţii dr. Liviu Marta şi arheologului dr. Robert Gindele, care coordonează cercetările de la Medieşu Aurit, Asociaţiei „Omnis Barbaria”, cu ajutorul căreia s-a realizat o mare parte a recuzitei, precum şi conducerii colegiului, care a asigurat o bună parte din mijloacele materiale necesare desfăşurării acestui proiect.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Acest concurs este unul interdisciplinar şi adună lucrări din toată sfera umanistă. Pentru că sunt greu de comparat merele cu perele şi cu prunele este împărţit pe trei secţiuni: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale. Cei de la Slavici au obţinut locul I la secţiunea Monografii istorice locale, iar cei de la Dragoş Vodă la secţiunea etnografie. Ei au avut o lucrare cu tema: “Pâinea şi călătoria pein labirintul vieţii în spaţiul rural maramureşean”. Cum să compari lucrări cu o tematică atât de deosebită?
    Cele două echipaje au demonstrat la Bucureşti (din nou) că pe aici nu doar se agaţă harta în cui.

  2. Cine a castigat locul I?
    Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighet și-a demonstrat încă o dată valoarea prin câștigarea locului I la Concursul național „Cultură și civilizație în România”, desfășurat la București în perioada 2-5 iunie 2014
    La Concurs au participat 35 de județe din țară, iar Maramureșul, reprezentat de către elevi și profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă”, a obținut locul I.
    Concursul „Cultură și civilizație în România” face parte din calendarul olimpiadelor naționale organizate de către Ministerul Educației Naționale, din juriu făcând parte inspectori generali din Minister, precum și alte somități din domeniul Culturii și al Educației.

Lasă un răspuns