Image 1
Image 2

PARTENERIAT EDUCATIONAL

Întâlnire de suflet cu pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului la comunitatea din Glasgow

”Bună! Vino să cunoaștem România împreună” a fost îndemnul unui proiect care a ghidat pașii copiilor din comunitatea românească din Glasgow vreme de câteva luni în activitățile derulate de Școala Românească Sf. Nicolae.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ultima duminică din luna noiembrie 2023 a dat prilejul unei întâlniri de suflet cu părintele Nicolae Tănase de la Centrul Social Pro Vita Valea Plo Vita de la Valea Plopului care le-a vorbit despre legătura dintre copiii din diaspora și bunicii din țară. Cei prezenți, adulți și copii deopotrivă au intrat în dialogul propus de părintele Nicolae, au ascultat cu nesaț vorbele pline de înțelepciune și experiența de viață ale invitatului.  Tot cu acest prilej, în mijlocul comunității s-a aflat și consult gerant interimar  de la Consulatul General al României din Edinburgh, Ioana Rădulescu

 

Invitata a reafirmat sprijinul Consulatului pentru comunitatea românească din Glasgow, pentru Școala Românească Sf. Nicolae – Glasgow și speră într-o colaborare frumoasă pe viitor.

 

Proiectul se apropie de final, în această săptămână fiind așteptați oaspeți din Brăila, un grup de elevi un grup de elevi de la Scoala “Fanus Neagu” Braila coordonați de dna profesoară Gabriela Ion. Alături de ei, copiii școlii Sf. Nicolae din Glasgow au pregătit o serbare de Ziua Națională a României. La serbare sunt așteptați oaspeți de seamă din Marea Britanie și din România.

 

Așa cum am aflat de la prof. Daniela Ciupală, proiectul pe care îl coordonează”Bună! Vino să cunoaștem România împreună!”este realizat cu sprijinul Departamentul pentru Românii de Pretutindeniși în colaborare cu Parohia “Întâmpinarea Domnului” – Glasgow și Scoala “Fanus Neagu” Braila și are ca finalitate inaugurarea oficială a școlii.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Lista școlilor sătmărene admise pentru finanțare în programul de combatere a abandonului școlar

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with