Image 1
Image 2

IFPLUSPĂLINCĂ UNGUREASCĂ LA GRANIȚA CU ROMÂNIA

25 000 de litri de alcool pur ascuns sub podeaua unui adăpost pentru câini

Vecin cu Satu Mare, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria bate un record în probleme de pălincă contrafăcută produsă într-o distilerie ilegală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-o pensiune pentru câini din localitatea Szabolcs, Ungaria, în apropiere de vama Petea,  proprietarul a ascuns sub podeaua de sub patrupede o cantitate uriașă de pălincă produsă în mod ilegal: 25 000 de litri  de alcool pur în bidoane și sticle de plastic.

 

Potrivit hirado.hu.niciodată în istoria finanțelor maghiare nu a fost găsită într-un singur loc atâta țuică și rachiu contrafăcut.
Conținutul de alcool de 50 de grade a fost aromat cu aromă artificială. Amestecată cu apă, din cantitatea respectivă se putea produce și pune în vânzare o jumătate de milion de sticle.

„Colegii mei de anchetă au prezentat și au interogat un bărbat în calitate de suspect în caz. Împotriva proprietarului adăpostului  pentru câini am început urmărirea penală pentru fraudă bugetară care a cauzat pierderi financiare semnificative. Dacă ești găsit vinovat, te poți aștepta până la 5 ani de închisoare. În momentul de față, însă, se poate apăra în libertate”, a declarat Simon Béla, ofițerul de presă al Direcției Penale Maghiare.

 

Pălinca produsă în aceste condiții, din asemenea ingrediente, este periculosasă chiar și pentru băutorii experimentați, spune un expert. Administrația Națională Fiscală a Vămilor Ungare atrage atenția asupra produselor distileriilor ilegale făcute din ingrediente de origine neclară cu o tehnologie necontrolată și conținut incert de alcool.

 

Presa maghiară speculează că fiind atât de aproape de granița cu România o mare cantitate din această băutură contrafăcută urma să ajungă la consumatorii români.

 

Citește și :

 

Prima atestare documentară a “turţului” (pălincii) s-a făcut în anul 1570

 

Cele mai bune probe de pălincă din ultimii 20 de ani, înscrise în concursul organizat de Zilele Culturale Poesis din Satu Mare

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with