Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

30 de copii defavorizaţi din judeţ vor primi truse cu 17 experimente

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

cnmeSâmbătă, 28 mai 2016, în laboratorul de chimie al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, 30 de copii defavorizaţi din judeţul Satu Mare vor primi câte o trusă care conţine 17 experimente, destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.


Trusa poartă numele „Fabrica de experimente-Roadshow for Charity” şi reprezintă un proiect finanţat de YouthBank şi de Mihai Adrian Ştef. Fabrica de experimente este o iniţiativă a 20 de tineri din toată ţara, gata să-şi lanseze prima trusă experimentală, distractivă şi educativă „#1 WOW, ce cool e apa!”. Aceste truse conţin toate materialele necesare realizării celor 17 experimente, o cărticică cu explicaţii ştiinţifice pe nivele de dificultate şi acces la video-urile care îndrumă pas cu pas curioşii.

Eleva Iris Roatiş este implicată în proiect

Iris Roatiş, elevă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, face parte din această echipă a oamenilor „schimbă-lume”, cum se numesc ei. Iris a reuşit să strângă 11 voluntari din Satu Mare, pregătindu-le multe surprize şi cadouri copiilor, sperând că le vor deschide orizontul spre lumea ştiinţei.
După mai bine de 10 luni de muncă voluntară, Fabrica de experimente este pregătită să-şi lanseze prima trusă cu experimente pentru a sprijini copiii în asimilarea informaţiilor teoretice din cadrul orelor de fizică şi chimie alături de părinţi. Motto-ul lor – „Colorăm ştiinţa!”, reflectă modul practic prin care aceste materii exacte se pot transforma în ceva simplu si captivant. De asemenea, un alt obiectiv pe care şi l-au propus e să faciliteze o relaţie plăcută şi deschisă între copii şi părinţi.

Experimente şi premieri

În cadrul evenimentului, copiii alături de voluntari, vor face trei experimente captivante folosind trusele „Fabrica de experimente”, iar la sfârşit, doi invitaţi speciali le vor contura lumea ştiinţei, încercând să îi atragă înspre acest domeniu. În final, micii cercetători vor fi premiaţi, având oportunitatea să adreseze orice curiozitate celor doi profesori.

Scopul proiectului este de a facilita înţelegerea fizicii şi a chimiei cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de voluntari, oferind copiilor o experienţă completă de învăţare prin îmbinarea practicului cu teoreticul.
Această idee a fost finanţată de programul YouthBank Satu Mare, cu sprijinul coordonatorulului local SamStudia, coordonatorului naţional Fundaţia pentru Implicarea Tinerilor şi al unor parteneri locali.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns