Image 1
Image 2

CONCURS DE TĂIAT PORCI

UDMR Satu Mare organizează concursul anual de tăiat porci cu 39 de echipe participante

Anul acesta, UDMR Satu Mare organizează pentru a 11-a oară Concursul de tăiat porci. La această ediție s-au înscris 39 de echipe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe parcursul acelor unsprezece ani, a existat o singură ocazie în care mai multe echipe și-au testat aptitudinile – a anunțat Nagy Szabolcs, președintele executiv al UDMR Satu Mare și Pataki Csaba, președintele UDMR pe județul Satu Mare.

 

Luni, la sediul UDMR din Satu Mare, a fost prezent câte un reprezentant din fiecare echipă. La întâlnire au fost prezentate cele mai importante informații legate de concurs. Anul acesta, competiția este organizată în Căpleni, pe 3 februarie.

 

a Viceprimarul satului Căpleni, Csizmár Antal Tamás, a spus că echipele vor fi așteptate într-o zonă păzită, cu apă și electricitate, în locația din Căpleni, denumită de localnici „Cuba”. Drumul care duce acolo va fi marcat cu indicatoare, astfel încât oricine îl poate găsi cu ușurință.

 

Evenimentul începe la ora 8.00 dimineața. În prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele primesc porcul cu greutatea necesară, iar după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare.

 

István Tasnádi, principalul organizator al evenimentului, a anunțat că echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor. A prezentat cu atenție locația corturilor și numele echipelor. Echipele provin din următoarele localități; Dobra, Ghirișa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare, Căuaș, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negrești Oaș, Urziceni, Căpleni – patru echipe, Cămin, Foieni, Carei, Cehăluț, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbești, Hameu, Satu Mare – UDMR Satu Mare și echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumești, Culciu, Tiream, Botiz, Tășnad, Săcășeni, Agriș, Micula, Turulung. La eveniment vor participa și Fermierii Satu Mare și echipa Organizației de Tineret Satu Mare. La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.
La fel ca în fiecare an, toți cei interesați sunt bineveniți și la această ediție, transmite UDMR Satu Mare.

 

 

 

Citește și:

 

Concursul de tăiat porci organizat de UDMR va avea loc sâmbătă, 4 februarie

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns