Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Ciolacu: Va exista o platformă electronică pe care o vom adapta în funcție de specificul fiecărui domeniu

Ședință de guvern
Reorganizarea ministerelor și stabilirea salariului minim în construcții, agricultură și industrie alimentară, discutate în ședința de guvern. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În ședința de guvern de marți, 31 octombrie, premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor să prezinte propunerile de reorganizare a ministerelor. De asemenea, a fost adoptată ordonanța de urgeță privind stabilirea salariului minim brut pe țară pentru construcții, sector agricol și industria alimentară.

 

 

 

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat marți, 31 octombrie, miniștrilor să prezinte propuneri de reorganizare astfel încât, în fiecare minister, să existe o singură structură de emitere electronică a avizelor și autorizațiilor, informează Guvernul României.

 

 

 

”Este nevoie de soluții urgente pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri. Cetățenii, oamenii de afaceri, primarii și toți cei care au nevoie de avize și autorizații trebuie să știe că le pot ridica adresându-se online unui singur serviciu din minister, ci nu ca acum, când sunt nevoiți să bată la ușa mai multor agenții sau structuri din subordinea ministerelor. Va exista o platformă electronică pe care o vom adapta în funcție de specificul fiecărui domeniu și pentru a pune punct contactului direct între funcționari și cetățeni și mediul de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

 

De asemenea, șeful Executivului a solicitat ca fiecare ministru să transmită propuneri de restructurare către șeful Cancelariei Prim-ministrului și către cei doi vicepremieri, Marian Neacșu și Cătălin Predoiu.

 

 

Tot în ședința de marți, 31 octombrie, a fost adoptată ordonanța de urgență pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară pentru domeniile construcții, sector agricol și industria alimentară
Actul normativ aprobat de Guvern stabilește noile valori ale salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.
În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.
Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate.” se arată într-o informare de presă.

 

 

Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.
În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.

 

 

De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.

 

CITEȘTE și:

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with