Image 1
Image 2

EXPOZIȚIE INEDITĂ

Sute de păsări și iepuri pot fi admirate la Liceul Unio-Vuia

Dacă e luna ianuarie, crescătorii de păsări şi animale mici caută să pună în valoare perioada de „pauză” în reproducerea păsărilor şi animale mici, fiind preocupaţi a organiza expoziţii de profil, pentru a-şi prezenta roadele muncii din anul anterior,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…nu în ultimul rând, pentru a populariza această frumoasă pasiune.

 

 

După cum am aflat de la Tarcsa Attila, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici Satu Mare, în acest sfârşit de săptămână, 19-21 ianuarie, reşedinţa de judeţ, mai precis Sala de sport a Colegiului Tehnic Unio -Traian Vuia din Satu Mare de pe Bulevardul Clo;ca, găzduieşte expoziţia anuală de păsări şi animale mici.

 

În standurile expoziţiei se regăsesc aproximativ 200 de găini din rase de carne, rase de ouă, rase mixte şi chiar rase de ornament, exemplare din specii precum gâşte şi raţe, alături de 170 de iepuri şi peste 150 de porumbei din rase de zbor, dar şi de ornament.

 

Expoziţia s-a deschis vineri, 19 ianuarie, pe o vreme neprietenoasă, atunci când ne gândim la faptul că, expoziţiile de această factură sunt savurate de adulţi, mai ales cei care au crescut la ţară, dar este de nedescris bucuria copiilor care, în expoziţii iau contact cu o altă lume, o lume nouă pentru majoritatea dintre ei.

 

Dialogul avut cu Tarcsa Attila, preşedintele asociaţiei organizatoare, a avut rolul de a lămuri unele lucruri.
După cum a subliniat interlocutorul, încă mai sunt tineri, fapt îmbucurător, care găsesc o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, în compania păsărilor şi animalelor mici. Aceştia se înscriu în asociaţie. Attila Tarcsa, crescător de găini şi iepuri, a menţionat faptul că, aproximativ 75-80% din păsările şi animalele expuse în actuala manifestare expoziţională, întrunesc acele carateristici obligatorii pentru a fi prezentate în asemenea reuniuni de profil, fie ele şi de popularizare a pasiunilor oamenilor.

 

Expoziţia s-a deschis vineri la prânz şi rămâne deschisă sâmbătă între orele 9 – 18 şi duminică între orele 9 – 15. Taxa de vizitare a expoziţiei este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi 3 lei pentru grupuri organizate.

 

citește și

450 de păsări şi animale mici în expoziție la ștrand

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with