Image 1
Image 2

POLITIC

Ciolacu: Guvernul acordă susținere industriei românești prin direcționarea de fonduri publice

Stabilitatea politică, economică, legislativă, dialogul deschis și constant între Guvern și mediul de afaceri sunt în măsură să crească...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… încrederea investitorilor în economia românească, a subliniat premierul Marcel Ciolacu, potrivit Palatului Victoria.

 

 

 

Declarația a fost făcută luni, în cadrul întâlnirii premierului cu  reprezentanții Confederației Patronale Concordia, care a avut loc la Palatul Victoria.

Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și  prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, reprezentanții Confederației Patronale Concordia au apreciat investițiile publice fără precedent direcționate pentru finanțarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România și au punctat faptul că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri.” informează Palatul Victoria.

 

 

 

O altă temă importantă de discuție a avut în vedere promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție.

Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare.” se mai arată în comunicat.

 

 

 

Dialogul cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

Delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.

 

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu: Am decis să prelungesc ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with