Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O substanta chimica din cosmetice dubleaza riscul de a face diabet

Sigla Informatia Zilei
Cercetatorii avertizeaza ca anumite substante chimice existente in produsele cosmetice amplifica riscul de a suferi de diabet
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cercetatorii avertizeaza ca anumite substante chimice existente in produsele cosmetice amplifica riscul de a suferi de diabet, informeaza descopera .roUn studiu efectuat de specialistii de la Universitatea Uppsala din Suedia a ajuns la concluzia ca ftalatii, compusi chimici existenti in numeroase produse cosmetice si parfumuri, cresc in mod semnificativ riscul de diabet de tip 2.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat probe de sange recoltate de la 1.000 de persoane cu o varsta mai mare de 65 de ani. Acestora le-a fost masurat nivelul glucozei din sange la o distanta de minim 8 ore de la ultima masa.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care prezentau un nivel mare al ftalatilor in sange aveau de doua ori mai multe sanse de a suferi de diabet decat persoanele cu un nivel scazut al acestei substante chimice in sange. Oamenii de stiinta au luat in calcul si alti factori ce conduc spre diabet, precum fumatul, hipertensiunea sau nivelul ridicat al colesterolului.

„Desi rezultatele cercetarii noastre trebuie sa fie confirmate de alte studii, aceasta sustine ipoteza conform careia anumite substante chimice din mediu pot contribui la dezvoltarea diabetului”, a declarat Monica Lind, conducatoarea studiului.

„Oamenii sunt expusi la ftalati in diferite moduri: acestia pot fi inhalati daca sunt folositi in spray-uri de par sau in odorizante, iar mancarea poate fi la randul sau contaminata daca ambalajele contin ftalati”, a explicat Lind.

„Multi ftalati sunt folositi in produsele cosmetice, precum cremele de fata, autobronzantele, in machiaj si parfumuri. Astfel, acestia sunt absorbiti prin piele atunci cand sunt folositi in creme si inhalati atunci cand ftalatii sunt folositi in parfurmuri pentru a prelungi durata acestora”, a adaugat Lind.

Recent, un alt studiu efectuat asupra ftalatilor din cosmetice a ajuns la concluzia ca acestia afecteaza sanatatea, aceste substante crescand riscul de aparitie a obezitatii prin dereglarea echilibrului natural al organismului

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns