Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premiul cetateanului european

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In anul 2008, Parlamentul European a creat Premiul cetateanului european. Acesta s-a nascut in ideea de a recompensa europenii cu realizari deosebite.
    

Anul acesta, deputaţii europeni au propus 61 candidati din 19 state membre. Juriile nationale trebuie sa propuna liste scurte, iar in luna iunie, un juriu central condus de presedintele Parlamentului va alege, la Bruxelles, maximum 50 de castigatori.
Premiul este acordat pentru activitati in urmatoarele domenii promovarea unei intelegeri reciproce mai bune si a integrarii intre cetatenii statelor membre, facilitarea cooperarii transfrontaliere sau transnationale in cadrul UE si activitati legate de valorile din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Tema acestui an este imbatranirea activa si solidaritatea intre generatii. Candidatii por fi cetateni, grupuri, asociatii sau organizatii. Fiecare eurodeputat are dreptul de a nominaliza un candidat. Castigatorii isi vor primi medaliile in ceremonii nationale, dupa care se vor reuni in toamna, la Bruxelles, in cadrul unui eveniment comun.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns