Image 1
Image 2

SATU MARE

ONG-urile din județ și-au stabilit prioritățile pentru anul 2024

Organizațiile neguvernamentale din județul Satu Mare s-au întâlnit pentru a se pune la curent cu detaliile care țin de Planul de acțiune locală privind serviciile sociale administrate și finanțate prin bugetul municipal.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Întâlnirea s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local, unde participanții au avut parte de o prezentare a Planului de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local al Municipiului Satu Mare pentru anul în curs.

 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, s-au întâlnit cu reprezentanții ONG-urilor sătmărene pentru a stabili prioritățile în domeniul social pentru anul 2024.

 

Au participat reprezentanți ai furnizorului de servicii sociale la nivel de județ, reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor și organizațiilor nonguvernamentale ce activează pe scena asistenței sociale din municipiul reședință de județ: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Fundația Maurer, Asociația Solidară Emmaus, Asociația „Iubim viața’’, Asociația ,,Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, Asociația Stea, Fundația Hans Lindner, Asociația Surorile de Caritate ,,Sfântul Vicențiu”, Asociația ,,Organizația Caritas’ a Diacezei, Asociația ,,Serviciul de Ajutor Maltez în România” Sucursala Satu Mare și Asociația Sătmăreană pentru Promovarea Sănătății Mintale.

 

Direcția de Asistență Socială oferă nouă tipuri de servicii sociale

 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru activitatea desfășurată în anul 2023.

 

,,La Satu Mare, parteneriatul dintre autoritatea publică și ONG-urile care își desfășoară activitatea în domeniul social este unul de succes și exemplele care întăresc această afirmație sunt numeroase.

 

Am fost cu toții nevoiți să avem reacții rapide în fața pandemiei, în fața valului de ucraineni nevoiți să fugă din calea războiului din țara lor și împreună am reușit să răspundem prompt nevoilor sociale.

 

În ultimii patru ani, am triplat numărul serviciilor sociale acordate de Primăria Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială și ONG-uri. Anul acesta, pentru contractarea serviciilor de către ONG-uri vom aloca 2,5 milioane lei, în creștere cu 40% față de anul trecut. ONG-urile rămân partenerele noastre!’’, a precizat edilul.

 

Primăria Municipiului Satu Mare oferă prin Direcția de Asistență Socială nouă tipuri de servicii sociale, tendința fiind în creștere în ultimii ani.

 

La nivel de municipiu, funcționează trei centre de zi pentru copii, două centre pentru persoane fără adăpost – centrul de zi și centru de tip rezidențial, o echipă mobilă, un centru de zi pentru vârstnici și Centrul Multifuncțional Social din zona Ostrovului, cu cele două componente: centru de zi pentru copiii provenind din familii nevoiașe din zonă și centru pentru persoanele cu dizabilități.

 

Citește și:

Asociația Eliezer are în derulare noi activități și proiecte

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with