Image 1
Image 2
tocanita de ciuperci, smantana
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente necesare: 500 grame de ciuperci de cultura, 5 catei de usturoi, 25 mililitri de ulei, o lingura de faina de grau, 100 mililitri de smantana, eventual 100 mililitri de supa de carne, sare, piper, boia.

Modul de preparare: ciupercile se curata si se spala. Dupa ce s-au stors se taie in felii inguste si lungi. Apoi se pun la fiert 10-15 minute si se lasa la scurs. In uleiul incins se adauga ciupercile si se prajesc 2-4 minute, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt. Se prajesc impreuna pana inainte ca usturoiul sa se caramelizeze. Adaugati faina de grau, apoi stingeti cu zeama de carne si cu smantana. Dupa cateva clocote tocanita se poate condimenta si apoi consuma inclusiv cu diverse garnituri (piure de cartofi, orez, paste fainoase).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.