Image 1
Image 2

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

Compot de pere cu scortisoara
În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Compot de pere cu scortisoara
Compot de pere cu scortisoara

E bine să valorificați orice fel de fructe, mai ales dacă sunt de la țară. Chiar și dacă faceți câte 2-3 borcane de compot, decât să le cumpărați apoi din magazin, mai bine să le aveți în cămară

 

Ingrediente (pentru 5 borcane):

 

– 2 kg de pere coapte, dar încă suficient de tari,

– 10 linguri de zahăr,

– 10 batoane de scorţişoare,

– 15 bucăţi de cuişoare,

– salicil sau conservant conform îndrumărilor de pe ambalaj.

 

Mod de preparare:

Fructele se curăţă şi se taie în 4-6 bucăţi, în funcţie de mărimea lor. Borcanele se opăresc în prealabil, pentru dezinfectare. Fructele bine spălate se aşează în borcan, cât mai aspectuos, apoi lateral se ornează cu batoanele de scorţişoare şi cu câte 3 bucăţi de cuişoare în fiecare borcan. Se adaugă câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan, apoi se adaugă apă, cât să acopere bine fructele. Conservantul se foloseşte conform indicaţiilor. Borcanele se acoperă cu folie de celofan şi se aşează pe o tavă în care se toarnă apă. Se pune la cuptor şi se fierbe la foc mediu circa 30 minute. Când este gata, cât timp mai e fierbinte compotul, borcanele se acoperă cu capace şi se lasă să se răcească învelite în pături.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.

Înghețată de casă cu ananas

DESERT

Înghețată de casă cu ananas

Pentru o răcorire tropicală, încearcă această rețetă de înghețată de casă cu ananas, combinând dulceața fructului cu cremozitatea mascarponei și aroma intensă a cardamomului.