Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comisia Europeana a aprobat lista cu cele 222 de mentiuni nutritionale si de sanatate

Sigla Informatia Zilei
Comisia Europeana a aprobat miercuri o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia Europeana a aprobat o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare. Producatorii din domeniu vor avea la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la noile cerinte, informeaza Agerpres.

Lista celor 222 de mentiuni nutritionale si de sanatate va fi folosita pe intregul teritoriu al Uniunii Europene si ar trebui sa contribuie la o mai buna informare a consumatorilor. Astfel, mentiuni precum importanta calciului pentru sanatatea osoasa sau cea a vitaminei C pentru sistemul imunitar vor putea fi gasite doar pe ambalajele produsele care au cu adevarat astfel de proprietati.

Incepand din luna decembrie a acestui an, toate mentiunile din afara acestei liste vor fi interzise. Mentiunile vor fi inscrise intr-un registru – o baza de date interactiva care va putea fi consultata pe pagina de internet a Comisiei Europene.

Lista le ofera totodata producatorilor din domeniul alimentar clarificari juridice asupra mentiunilor nutritionale si de sanatate pe care le pot folosi sau nu.

Cele 222 de mentiuni nutritionale si de sanatate autorizate corespund unui numar de circa 500 de articole dintr-o lista consolidata de 4.600 de articole, lista convenita intre Comisie, Parlament si statele membre. Comisia Europeana a respins in acelasi timp autorizarea pentru alte 1.600 de solicitari de mentiuni din lista, restul solicitarilor – circa 2.000, in majoritate privind asa-numitele ‘substante botanice’ – fiind inca in proces de evaluare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns