Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CCR: Guvernul poate lua inapoi sumele necheltuite de primarii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, joi, partial, sesizarea Avocatului Poporului de neconstitutionalitate, referitoare la sumele pentru echilibrarea bugetelor locale acordate unitatilor administrativ-teritoriale in anul 2012.

Reprezentantii CCR au comunicat ca prevederile sunt constitutionale doar in masura in care se aplica sumelor ce nu au fost utilizate, relateaza Agerpres.

Motivarea deciziei judecatorilor Curtii Constitutionale va lamuri care dispozitii ale textului sunt neconstitutionale si care sunt in conformitate cu prevederile Constitutionale.

Pe ordinea de zi a sedintei CCR de joi s-a aflat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. V alin. (1) teza I din OUG nr.15/2012 privind stabilirea unor masuri financiare in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si al finantelor publice.

Articolul pus in discutie prevede: “Sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale acordate unitatilor administrativ-teritoriale in anul 2012 prin Hotararea Guvernului nr. 255/2012 privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2012, pentru unele unitati administrativ-teritoriale, pentru plata unor arierate aferente cheltuielilor curente si de capital, precum si pentru cofinantarea unor proiecte cu finantare externa nerambursabila, neutilizate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se restituie de catre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale la bugetul de stat, in contul din care acestea au fost incasate”.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns