Pe vreme de caniculă este la îndemâna oricui să realizeze că o serie de produse alimentare se alterează ca urmare a nerespectării normelor privind expunerea şi depozitarea acestora. Veterinarii urmăresc o serie de aspecte privind protecţia sănătăţii consumatorilor.
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor urmări aspecte precum; evitarea expunerii la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturile adecvate; modul de asigurare a condiţiilor de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală.
Se vor impune o serie de măsuri restrictive – se va interzice sacrificarea animalelor în alte locuri decât abatoare autorizate; interzicerea transportului produselor alimentare în cazul neasigurării temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific; interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.
Vor fi confiscate, denaturate şi distruse produsele de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării.
Inspectorii sanitar veterinar recomandă consumatorilor să aibă grijă de unde cumpără produse alimentare de origine animală. Ei sunt primi care pot preveni eventualele toxiinfecţii alimentare.
Fii primul care comentează