Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Testele la limba română de la evaluarea naţională vor fi recorectate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat miercuri că baremul la evaluarea naţională la proba de limba română se va modifica.

Totodată, ministrul a afirmat că vor fi recorectate lucrările de la această probă şi vor primi punctaj maxim – 6 puncte – pentru subiectul contestat atât elevii care au susţinut că propoziţia este subiectivă, cât şi cei care au scris că este predicativă.
Liviu Pop a mai spus presei că a primit din partea Academiei Române răspunsul că la subiectul disputat ambele variante sunt corecte.
Mai mulţi părinţi şi elevi au protestat miercuri în faţa Ministerului Educaţiei, cerând modificarea baremului de corectare la un subiect de la proba de limba română a testelor naţionale.

Emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a care susţin examenul Evaluare Naţională continuă şi astăzi cand e programată proba scrisă la matematică, relateaza Antena 3.

Acesta este şi ultimul test înaintea repartizarii la liceele la care s-au înscris. Rezultatele examenului se vor afişa pe 29 iunie iar completarea opţiunilor în fişele de înscriere şi introducerea datelor în baza de date se va face între 5 şi 8 iulie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns