Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Institutul European de Statistică a publicat date privind rata șomajului în rândul tinerilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform datelor publicate de Institutul European de Statistică – Eurostat, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din România se ridică la 23,7% în 2011.
    

Datele arată că în total, rata șomajului din România a fost de 7,4 la sută în 2011, cea mai mare rată fiind tot în centru, de 11,1%, iar cea mai mică în regiunea de nord-est, de 4,8%.

În București-Iflov s-a înregistrat o rată a șomajului de 5,4 procente.
Cea mai mare rată a șomajului în rândul tinerilor este în regiunea de centru, de 36,3 la sută, urmată de sud-Muntenia, cu 32,9%, și sud-est, cu 30,7%, se arată în raportul Eurostat. Pe termen lung, rata șomajului din România era de 41,9 la sută, fiind mai ridicată în sud-est (50,1%) și mai scazuta in Bucuresti-Ilfov (5,3%).
Cea mai scazută rată a șomajului din regiunile din Uniunea Europeană a fost în Salzburg (Austria), de 2,5%, iar cea mai mare in Andaluzia (Spania), de 30,4%. Cei mai puțini tineri șomeri se regăsesc în Tubingen (Germania), 4,3%, iar cei mai mulți sunt în Ceuta (Spania), 65,8%.
În cazul ratei șomajului pe termen lung, cel mai bine stă regiunea Aland (Finlanda), cu 4%, iar cel mai prost stă Guadalupe (Franta), cu 82,1%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns