Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rockerii se adună la Aeroclub pentru Samfest Rock 2012

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Festivalul a adus muzici puternice și o binevenită ploaie

Fani adunaţi în faţa scenei
Fani adunaţi în faţa scenei

    Cu puțin timp înainte să plecăm spre Aeroclubul sătmărean, pe albastrul sufocant al cerului au apărut, timid, câțiva nori albi groși. La Samfest Rock ploaia a devenit o tradiție și nu s-a lăsat așteptată nici în acest an, când a fost mai dorită ca oricând.

Înainte ca trupa Warchant să intre pe scenă pentru a deschide seria de concerte, au început să cadă stropi grei. Vântul a zburdat printre copertine, a dat peste cap  vreo două corturi, dar furtuna potențială s-a transformat într-o binevenită răcorire, ca un salut din partea naturii pentru sutele de rockeri adunați într-o incintă amenajată anume pe gustul lor.

La Aeroclub berea e la discreție, micii și cartofii prăjiți se vând bine, ca și accesoriile nelipsite din garderoba unui rocker ce se respectă. Au venit din toată țara, care cu mașini, care cu motociclete, tineri, veterani, fete frumoase, băieți cu plete rivalizând cu ale fetelor. Fraternitatea s-a format de joi seara, când s-a mâncat la lumina focului de tabără, s-a dansat la rockotecă și s-a jucat fotbal în mininocturnă. E o zonă liberă, departe de lumea dezlănțuită,  cu o singură deviză: Rock on.

Băieții de la Warchant, echipați în războinici medievali, au dat un start de bun augur festivalului, clasicul “pogo” al rockerilor îmbinându-se cu eterna horă românească pe ritmuri de hard-rock și armonii de fluier din vechime. A urmat combinata locală The Unknown Scar, cu riffuri puternice de chitară și clasica voce guturală atât de obișnuită în diferitele variante de metal. Între timp Kalapacs Jozsef se fotografia cu fanii, iar peste “rezervația” rock plana un avion sportiv, în timp ce în hangar cineva meșterea la o piesă uzată.

Speram s-o găsim pe Miss Samfest Rock proaspăt aleasă, dar concursul s-a amânat pentru azi, după ora prânzului. Din ce am văzut la fața locului, sunt destule candidate valabile la această onoare, dar nu e suficient doar fizicul – fetele vor trebui să arate că știu rock. Tot azi e și concursul de frumusețe al motocicletelor, iar mingile vor fi bătute în voie pe tăpșanul cu iarbă proaspăt cosită.

Trupele programate în seara finală sunt, în ordinea intrării pe scenă: Psychosymphony, Hungry for Heaven, Gothic, White Walls, Ossian, Decapitated, Korpiklaani, Altar. Felicitări celor de la Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, mulțumiri autorităților și sponsorilor, distracție plăcută rockerilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns