Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Duminică, 15 iulie la Berveni s-a desfăşurat a II-a ediţie a târgului meşteşugarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mestesugari  la Berveni
Mestesugari la Berveni

    Duminică 15 iulie, la Berveni, s-a desfăşurat cea de a doua ediţie a târgului meşteşugarilor. Manifestările au fost organizate de Asociaţia Culturală şi Tradiţională “Pro Villa Berve”.

Gazda acestei manifestări care se doreşte a deveni tradiţională, a fost curtea clubului 2&2. Aşa cum au subliniat organizatorii, manifestările sunt organizate cu scopul de a conserva şi promova o serie de meşteşuguri tradiţionale. Moştenirea este păcat să se piardă. Ea trebuie să fie transmisă generaţiilor viitoare.

Pe o vreme caldă, dar nu sufocantă, peste 30 de meşteri populari din ţară şi străinătate au căutat să-şi pună în valoare cunoştinţele, dar şi măiestria în tot ceea ce fac.

Interes sporit pentru produsele artizanale

Bute Beata, una dintre organizatoare a ţinut să sublinieze faptul că cei peste 30 de meşteri populari au dat curs invitaţie şi au sosit din Nagyecsed şi Nyiregyhaza ambele din Ungaria, din Cămin, SatuMare, Carei, Beiuş, din judeţul Mureş şi nu în ultimul rând din Berveni – echipa Asociaţiei Femeilor Reformate – preşedinte Paly Kiss Aurica Sofica (au făcut gogoşi).

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns