Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Top 20 cele mai bine plătite joburi pentru femei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
tinere doctorite in practica la spital
tinere doctorite in practica la spital

În ultimele trei decenii venitul mediu al femeilor a crescut cu 63%, iar în prezent mai mult de o treime dintre femeile căsătorite câştigă mai bine decât soţii lor.

Nu este nimic surprinzător. Deşi altădată erau descurajate să urmeze studii superioare, acum femeile obţin rezultate mai bune decât bărbaţii în obţinerea diplomelor de licenţă sau de master.

 

În sectoarele de activitate, femeile continuă să câştige numai 82 de cenţi la fiecare dolar câştigat de bărbaţi, dar accesează din ce în ce mai mult joburi foarte bine plătite, reducând decalajul.

O analiză a veniturilor medii pe săptămână ale lucrătorilor cu joburil full-time în 2011, în funcţie de ocupaţie şi sex, realizată de către Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite, arată care este topul celor mai bine plătite 20 de joburi pentru femei.

Toate solicită diplomă de facultate, iar majoritatea e concentrată în sănătate, stiinţă şi tehnologie şi business, relatează Forbes.com.

Jobul de farmacist este cel mai bine plătit pentru femei, venitul mediu fiind de 1,898 dolari pe săptămână, sau aproximativ 99,000 dolari pe lună.

În Statele Unite, în farmacii lucrează un procent de 56% de femei, care câştigă la fel de mult ca şi bărbaţii. Domeniul oferă anual mai mult de 10 000 de posturi, iar joburile entry-level se aşteaptă să crească cu 25% până în 2020.

“Industria farmaceutică este cunoscută pentru faptul că plăteşte foarte bine, chiar şi pe cei de abia ieşiţi de pe porţile şcolii şi pe tot parcursul carierei. Investiţia în termeni financiari şi de timp în educaţie, se amortizează rapid”, declară, Katie Bardaro, economist la o firmă de cercetare.

În vreme ce farmaciştii trebuie să obţină o diplomă de licenţă la capătul a 4 ani de studiu, doctorii şi chirurgii merg 4 ani la facultate şi apoi au 8 ani de practică şi de rezidenţiat.

Totuşi, pentru femei, jobul de medic este al patrulea cel mai bine plătit, după farmacist, avocat şi informatician, cu venituri medii de 1,527 dolari pe săptămână sau 79,000 dolari pe an. Femeile doctor câştigă cu 21% mai puţin decât bărbaţii doctor.

Bardaro explică că un doctor se confruntă cu necesitatea unei specializări şi a unei implicări mult mai largi. Bărbaţii tind să aleagă specializări cu grad mai ridicat de risc şi mai bine plătite precum chirurgia plastică şi neurochirurgia, în timp ce femeile le preferă pe cele mai prost plătite, cum ar fi medicina generală sau pediatria.

Chiar şi aşa, joburile din domeniul sănătăţii oferă unele dintre cele mai bune salarii, iar femeile sunt bine reprezentate şi recunoscute.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns