Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DIASPORA ȘI BANII

Câți bani trimit românii din diaspora în țară?

Câți bani trimit românii din diaspora în țară?
59% dintre români consideră că principala contribuţie a diasporei la economia României este reprezentată...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… de banii trimişi familiei, iar 21% de banii cheltuiţi în vizitele lor în ţară.

 

Aceasta în contextul în care aproape jumătate dintre români consideră că diaspora are o contribuţie financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73% dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în ţară de către conaţionalii lor de peste hotare – potrivit unei cercetări comandate de TransferGo şi derulate la finalul anului 2020.

 

În medie, un român trimite acasă 500 euro pe lună. ”Această valoare este una destul de ridicată, având în vedere că venitul unui român care lucrează în Marea Britanie sau Spania, spre exemplu, este de aproximativ 2.000 euro.

 

Practic, suma pe care acesta o trimite în ţară reprezintă un sfert din banii pe care îi câştigă într-o lună, restul fiindu-i necesar pentru a-şi acoperi costurile minime de trai, mai ridicate decât în România”, arată datele companiei, potrivit Agerpres.

 

Conform datelor Băncii Mondiale, valoarea sumelor trimise în Romania în 2019 este de 7,2 miliarde de dolari, acestea reprezentând un procent de 3% din PIB-ul României.

 

Cu toate acestea, doar 20% dintre români sunt de părere că cei plecaţi în străinătate contribuie la dezvoltarea economiei locale prin investiţii făcute la întoarcerea în ţară.

 

CITEȘTE ȘI:

Românii din diaspora nu s-ar întoarce acasă doar pentru bani

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with